måndag 9 april 2012

Annandag påsk kl 09,00

Bytte precis av Peter nu, och det har varit en lugn natt för oss alla. Jag lyckades sova hela natten. Vaknade bara vid 5 en liten stund, men somnade snabbt om och sov till kl 7.
Julia vaknar varje gång hennes morfinpump ger en dos på natten. Den surrar liksom till, och hon tycker det låter som om någon blåser på henne. Så inatt blev det öronproppar för hennes del, och då sov hon bättre.
Hon ligger faktiskt och sover gott än. Hon har ju en del timmar att ta igen efter att ha varit vaken i nästan två dygn, varav ett med smärtor.

Idag har hon fått några droppar för magen som förhoppningsvis ska lösa upp det onda. Jag hoppas verkligen det så hon får börja äta & dricka igen för hon är hungrig och törstig. Droppet mättar inte speciellt mycket....

När vi kom hit till GBG så blev vi inlagda på kirurg avdelningen eftersom hon skulle opereras, men idag verkar det som vi ska få flytta ner en våning till onkologen, den avdelning där cancer patienter ligger. Det ska bli intressant att få träffa andra med denna sjukdom och få prata om andras familjers  erfarenheter, men det ska också bli lessamt att lämna det gulliga peronalen på kirurgen. Nu har vi lärt oss namnen på de flesta, och tom hunnit skaffa oss favoriter, och jag tror minsann att en del av personalen ömmar lite extra för Julia också:)

Jag har köpt ett litet hjärta till Julia som hon kan hålla i handen & klämma på när hon har ont. Hon verkar gilla det för hon håller det i handen nu när hon sover.







Gamla vapendragaren Delfi är också med i sängen.





Clara som var här och hälsade på i helgen hade med sig ett så himla gulligt kort...jag tror de är 4 år och sitter i badkaret hemma hos Clara. Det var en favvo, och hela badrummet brukade vara ett sjöslag när de var klara.






Och kompisen Ebba har också skickat en hälsning:)



Idag är det riktigt gråmulet och surt här i GBG så det får bli en riktig slappardag, med lite praktiska bestyr på schemat.





Papper som ska fyllas i och skickas till Försäkringskassan, intyg från doktorer som ska skickas med mm.mm. Men Julia bestämmer tempot när vi är hos henne. Hon är viktigast just nu.

Victor verkar ta det hela med ro. Visst har han tråkigt vissa stunder och är lessen han också, men vi försöker att ägna vår "lediga" tid bara åt honom. Prata, spela spel eller bara vara. Han känner iallafall att det är skönt att vara här, och han funderar på om han verkligen ska orka åka hem.
I eftermiddag ska han och Peter på fotboll inne i GBG.
Det ser han fram emot:)

3 kommentarer:

  1. Julia och alla ni är med oss i våra tankar
    jag sover dåligt på nätterna jag måste hjälpa Sven med bipappen (masken) som han har för ansiktet och då vet ni att ni är med i mina tankar.
    Ja annars också.
    Julia en stor kram till dig.
    Kramar också till Victor.
    Ulla

    SvaraRadera
  2. Hej på Er!
    Vill bara skicka några varma tankar till Er, speciellt till dig Julia. Kämpa på gumman! Kramar Perra, Mia o Leah. Polly vinkar med tassen.

    SvaraRadera
  3. All kärlek till er.
    Kramar //Cathrine & Stefan

    SvaraRadera