fredag 25 maj 2012

Kl 22,00


Sitter och summerar en toppendag!
Julia har varit hemma på dagspermis efter nåra dagar med lite småkrångel som gjort att hon inte kunnat åka hem...men idag var det dax igen:)
Det firade vi med tårta. Och det var en riktig prinsess tårta vi satte tänderna i. Tårtan var så söt att det egentligen var synd att äta den, rosa marsipan och guldkrona med pärlor i... Den är köpt på hembageriet i Sunne som onsdag, torsdag, och fredag den här veckan skänkte 30.-/såld tårta till barncancerfonden. Ett fint initiativ som jag tycker ska uppmärksammas! Och det var inte bara jag som hade köpt denna tårta, för burken med slantarna som skulle skänkas till Barncancerfonden var välmatad med slantar:)

Sist men inte minst smakade den ljuvligt!


Efter den smarriga fikapausen så tog jag och Julia tag i dagens middag. Det blev lax med färkpotatis i folie bakad i ugnen. Också det jättegott! Och det verkar som om maten hemma smakar bra för Julia äter riktigt bra:)

När hon är hemma så blir det lite "feststämning" och det känns som om man firar hela dagen lång. Lite som när någon av barnen fyller år:)

Julias fröken Linda har varit på besök idag. Vi har pratat lite om skolavslutningen, och om utflykten som varje år går hem till Linda. Vi hoppas att Julia kan vara med på båda sakerna och på så sätt få avsluta 5 an med sina kompisar.

Måste bara få visa vårt fina äppelträd som är alldeles översållat av vita blommor idag. Det varma vädret gör att allt växer så det knakar i hela trädgården.



Pixi njuter också av det varma vädret och vill gärna vara ute och sola sig.


Nu ikväll har jag och Julia åkt tillbaks till CSK i Karlstad och vi har haft myskväll med Let´s Dance på rummet. Personalen står nästan på rad  när vi kommer tillbaks från våra permisar och är nyfikna på hur dagen har varit och vad vi har gjort. Nu när vi varit här ett tag så har vi hunnit att fästa oss vid en del riktigt mycket. Personalen är indelade i 3 olika vård team här på avdelningen, och fast en del inte har Julia så brukar de slinka in på vårt rum och kolla läget. De flesta barnsköterskorna och sjuksköterskorna är jättegulliga, och det känns tryggt och skönt att vara här.
Men, på söndag styr vi åter bilen mot Göteborg för behandling nr 3....ingen av oss vill egentligen dit igen, allra minst Julia, och det tror jag har att göra med att vi blev kvar så himla länge sist...och för att det hände så otroligt mycket med Julia när vi var där...personalen i Göteborg var också himla gulliga, men det är något speciellt med att vara i Värmland. Det är här vi har våra hjärtan!
Julia och jag har tummat på att vi snart ska vara tillbaks i Karlstad igen, och går allt som det ska så bör vi vara tillbaks i slutet på nästa vecka.
Och efter nästa behandling så hoppas vi givetvis på att få "bo" hemma mer på riktigt allihopa.

Peter har varit på trivselkväll med sitt jobb ikväll. Han tvekade in i det längsta om han skulle åka, och när bilen åkte förbi Golfbanan i Sunne var han nära på att banga ur och åka hem...men det gjorde han inte, utan han fortsatte med sina jobbarkompisar till Karlskoga och hade en trevlig kväll. Bra gjort  älskling! Jag tror det är viktigt att få vara lite normal ibland och umgås med människor som inte är klädda i vita rockar...själv har jag jobbat en dag den här veckan, och även om jag kände mig helt vilse med allt som hänt när jag varit borta så var det himla skönt att få vara Maria, jobbarkompisen, kollegan, hon som fixar saker. Inte mamman till ett svårt sjukt barn. Mina tankar finns alltid hos Julia, men ibland måste fokuset flyttas från allt som händer oss för att orka en dag till.

Måste skriva lite om Victor också...han kommer ju lite i kläm just nu. Men han är världens bästa kille som har kommit in i normala rullor med skola och träning efter alla veckor i Göteborg. Han hade skött sig så bra på sjukhusskolan i Göteborg, att hans mentor i Sunne skriver "det märks inte att han varit borta". Det gör mig stolt att han kunnat jobba på så bra, trots allt som hänt.

Nu ska vi ta och sova här jag och Julia. Imorgon hoppas vi på nattpermis:)

Gonatt och kram från oss!

5 kommentarer:

  1. Håller tummana för nattpermis i morgon! Kram

    SvaraRadera
  2. Hej Julia!
    vad roligt att du hade en bra dag!
    Tråkigt att du ska på behandling 3 på söndag men det går säkert bra så att du snart är tillbaka till sunne.
    Kul att Linda var och hälsade på!
    Många kramar från Ebba!

    SvaraRadera
  3. Skönt att höra Julia att du varit hemma i Sunne och du är värd
    alla princesstårtor i världen. Vi har också sett på let´s dance. Nu skall ni ha GOD NATT och hoppas att ni är i Sunne
    i morgon igen och strax åter från Göteborg.
    TÄNKER på DIG/ER.
    MÅNGA KRAMAR från Ulla och Sven

    SvaraRadera
  4. Känns bra att läsa bloggen och se att det går åt rätt håll för Julia, och även för er andra i familjen. Riktigt hoppfullt! Kram fina Värmlänningar!!!

    SvaraRadera
  5. Hoppas ni får många fina dagar hemma! En sån tårta köpte vi åt Lovisa som fyllde år:) hoppas vi kan ses snart!:)<3. Många KRAMAR från Julia J med familj<3

    SvaraRadera