torsdag 17 maj 2012

Kl 19,30

Nu vänder Julias värden uppåt igen:)
Det här är första gången som vi är informerade om hur värdena går upp och ner under en cellgiftsbehandling, och personalen i Karlstad är väldigt uppmärksam på hur Julia reagerar, vilka dagar det är feber, störst infektionsrisk, lite med vita blodkroppar, blodvärden mm. Och vi lyssnar intresserat på. Som jag förstår så kommer kroppen att reagera ungefär likadant vid nästa behandling, och ju mer vi vet nu, ju tryggare kommer vi att känna oss nästa gång som värdena viker av neråt.

Eftersom värdena är på väg uppåt så fick vi permis även idag. Men vi åkte inte hem till Sunne utan stannade kvar i Karlstad. Julias gamla klasskompis Emmie hade klubbhoppning på 4H gården, så dit åkte vi på förmiddagen för att få se på hästar. Och Emmie gick faktiskt och vann sin omgång! Kul! Och så fick Julia klappa häst- lycka!

På väg tillbaks till sjukan hoppade jag snabbt in på Blomsterlandet här i Karlstad och snabbhandlade massor av blommor som ska planteras imorgon. Julia satt kvar i bilen och vilade, och allt tog väl ca 20 minuter. Jag nösprang genom affären och stoppade ner än det ena, än det andra i korgen, stressad av att hon kanske var kissnödig eller mådde illa...men när jag kom tillbaks till bilen så sov hon så gott så. Och hur koordinerade mina blommor efter den oplanerade shoppingen  blir spelar inte så stor roll. Nu har jag allafall något att stoppa i krukorna.

Nu ska vi ta en tidig kväll och sova ut ordentligt. Imorgon bär det av till Sunne på dagspermis igen. På lördag är planen att Julia ska få sova hemma.
Och om värdena fortsätter uppåt under helgen så lutar det åt att det blir hemsjukvård några dagar nästa vecka:)



7 kommentarer:

  1. Julia nu hoppas vi värderna blir bara bättre
    och ni får vara tillsammans i Sunne.
    Maria vi får väl se kort av blommorna du köpte.
    Vad gör jag med våra rävrumpor i rabatterna?
    Nu får ni ha en GOD NATT och MÅNGA KRAMAR från
    Ulla och Sven

    SvaraRadera
  2. Härlig läsning :) skönt att höra att Julia mår så bra att hon kan göra utflykter, till och med åka hem...bästa medicinen! Ta väl hand om er alla! Massvis med kramar från Anna i Sthlm

    SvaraRadera
  3. Åh vad härligt, några timmar i hästlukt är som balsam för själen!!! :-)
    Skönt för dig att få lite jord under naglarna igen också, jag är så himla glad att det går bra för er!
    KRAM

    SvaraRadera
  4. Hej Julia!
    Vad kul att du äntligen har fått kolla på lite hästar!
    Om du är i sunne och orkar se på fler så rider jag och ellen privatlektion för agneta klockan halv fyra om du vill komma och titta.
    Hoppas att du får en bra dag!
    Hälsningar Ebba.

    SvaraRadera
  5. Fortsätt kämpa på Julia!! Skönt för er alla att komma hem o andas "Sunneluft" igen :) Hoppas värdena och svaren kommer fortsätta vara bra. Kram från Ida m familj

    SvaraRadera
  6. Ja, att vara hemmma Julia måste kännas underbart både för dej & resten av familjen. Ta hand om varandra!!

    SvaraRadera
  7. Familjen Pennerborn19 maj, 2012

    Hej på Er :)
    Vi har följt bloggen dagligen och ibland flera gånger om dagen. Nu har vi varit på resa under en veckas tid och inte kunnat följa Er kamp mot sjukdomen på hela veckan. Det första vi gjorde när vi kom hem var att kolla in bloggen för att uppdatera oss och det var MYCKET GLÄDJANDE läsning att ta del av. Så skönt att Julias värden är bättre och framför allt att ni är hemma i Sunne igen. Vi valde att åka bort en vecka och det var hur skönt som helst att komma hem igen, vi kan bara tänka oss hur det känns för er.

    Hälsningar familjen Pennerborn

    SvaraRadera