söndag 6 maj 2012

Kl 12.15

Söndag...och dagarna segar sig fram.....

Julia mår jätteilla efter behandlingen och har det tufft. Lite med sömn i natt för både henne och Peter.

När jag kom till avdelningen i morse så ville hon bara sitta på sängkanten och inte göra annat än att hålla i kräkpåsen. Men jag fick henne till tvättstället tillslut för att borsta tänderna och kamma håret, och framför allt, bort med sjukhus trosorna och det fula vita nattlinnet som man ser likblek ut i.
Nu har hon sina vanliga kläder på sig och allt känns lite bättre. Hon ser iallafall piggare ut när håret är kammat och ansiktet avtvättat.
Nu sitter hon och sover i fåtöljen på rummet, lillskruttan.
Det rinner inte lika mycket i dränet, men det kommer fortfarande lite i sangen. Kanske ½-1 dl / dygn.

Tack för alla hälsningar ni skickat! Jättekul! Julia hälsar tillbaks till alla som skrivit!
Tack också till Jennies syster som delade med sig av sin historia. På något sätt skänker det tröst att veta att man inte är ensam om det här. Jag hör av mig till dig när vi kommer till Kd så kanske vi kan träffas när ni är på lekterapin.
Julia har ju träffat en jämnårig tjej som heterBianca som har en lite annorlunda diagnos, en bentumör. Men hon har gått igenom samma undersökningar som Julia och också varit jätteduktig, och jag tror det är enormt skönt för Julia att veta att det finns fler som har det så här eländigt. Att hon inte är ensam.

Vi får också höra många historier när vi är i Donald huset. Peter gillar ju att prata (som ni säkert vet) och han har inte speciellt svårt att få nya vänner och bekanta.
Nu har de flesta som var där när vi kom för 4½ vecka sen  åkt hem, och i många av rummen har det bytt folk både 2 & 3 gånger...det är många historier som passerar våra öron, och en del familjer fäster man sig vid lite extra vid, medans några passerar ganska obemärkt...

En familj är dock kvar sen länge eftersom de har två prematurer som är födda i v.24. Victor är kompis med deras son Liam som är 12 år, och de brukar hitta på lite roliga saker tillsammans.
Vi följer deras tvillingars framsteg, och de följer Julias. Vi brukar träffas i köket morgon och kväll och höra hur sjuklingarna mår...Igår kväll satt vi framför TV:n tillsammans och pratade länge om allt mellan himmel & jord, och de bjöd mig och Victor på jättegod morotskaka. Riktigt mysigt!

Nej, nu ska jag sluta babbla om allt och inget och ta en fika.

Ha en fin dag!

Kram





11 kommentarer:

  1. Hej Julia!
    Du är lika tapper varje dag och kämpar på med illamåendet.Idag har vi bakat bullar.När du nu snart kommer till K-d och illamåendet blivit bättre,då får du höra av dig när du blir bullsugen, så kommer vi med en extra god till dig.
    Nu ska vi gå ut och få lite sol på näsan,hoppas ni får se solen i G-bg med.
    Kramar från Pia och Ebba

    SvaraRadera
  2. Hej Julia.
    Vi vill bara skicka en hälsning till dig och hoppas du snart blir bättre. Vi alla grannar på Floragatan tänker mycket på dig. Hoppas du snart får komma hem. Många kramar Katarina, Henrik, Olof och Klara.

    SvaraRadera
  3. Ja, Julia du vet att du är i alla våra tankar.
    Skönt när mamma Maria skriver så vi kan vara med er.
    Hoppas nu att illamåendet snart är över.
    Kramar till er alla
    Ulla och Sven

    SvaraRadera
  4. Hej Julia! Vi saknar dig i skolan. Nu håller vi tummarna för att du snart blir bättre och får komma hem. Är verkligen imponerad av hur duktig du är trots att du får kämpa så mycket. Jag tänker på dig! Många kramar från Clara Bergström

    SvaraRadera
  5. Hej familjen!
    Duktiga ni är. Kämpa på nu Julia så blir det bara bättre, stor kram och tänker på er /Susanna

    SvaraRadera
  6. Läser varje dag om dig Julia ,du har blivit min idol, jätteduktig är du och skönt att du kommit så långt på väg, nu kan det bara bli bättre och bättre, snart är du i Karlstad lite närmare Sunne som ju är bästa platsen att bo eller hur.

    Många kramar till dig
    från Anna-Lisa

    SvaraRadera
  7. gud vad duktig du är som kämpar!!!! hoppas illamåendet går över. behandlingarna är ju väldigt starka. idag har pappa och jag varit ute och sprungit. riktigt skönt! hoppas du blir friskare för varge dag så du kan komma hem snart. kraam Magda!

    SvaraRadera
  8. Skickar massor med kramar till dig Julia.Vad du är duktig.Längtar så att få träffa dig igen.Hoppa nu att denna natten blir bättre.Vi har varit och sett en teater i Karlstad där Linn var med det va så bra.Pixi var hos Malin och Leo och dom hade så mysigt.Nu är Wilma med hem igen ett par dagar det tycker Pixi va så kul att hennes kompis kom tillbaks.Dom ligger och sover brevid varandra nu.Hoppas att illamåendet ger med sig Julia och att du får ta bort lungdränen om ett par dagar.Tänker på er alla jämt.Ha det nu så bra och när ni kommer till karlstad så kommer vi till dig igen.Du är min stora idol Julia och är värd en stor bragdmedalj.Älskar dig massor.Kram mormor,Kenneth,pixi och wilma

    SvaraRadera
  9. Hej Julia det är bra att du kämpar så bra i skolan har vi det bra men ändå jätte jobbigt med no prov alla saknar dig idag cyklade jag och Dennis efter det gick vi till kolsnäs och fikade fast det bästa var att vi spelade mini golf jag saknar dig jätte Möö och hoppas vi syns snart. Stora Bamse kramar från Malin <3

    SvaraRadera
  10. Hejsan Julia! Vad kul att du har träffat en tjej "Bianca" som du kan dela allt jobbigt med,det måste känns bra att prata med någon som verkligen förstår!
    Hoppas du känner dig bättre i morron kära Julia våran hjälte.
    Massor av kramar till DIG och din familj.
    Lena o Hasse

    SvaraRadera
  11. Hej Jullan! Tittar in nu på mammas blogg på morgonen och vill önska dig godmorgon lilla solstrålen! Hoppas du har fått sovit inatt och att du inte mår allt för illa. Längtar tills ni får komma till Karlstad då vi kan träffas oftare. Pixi var här igår några timmar men det var bara Leo som dög att mysa med!
    Har du hunnit titta något mer på ponnysar? Känner på mig att det finns en alldeles speciell ponny som väntar på att få komma hem till dig. Många kramar till både dig och storebror idag.

    SvaraRadera