tisdag 12 juni 2012

Kl 8,45

Gomorron,

Ja, som jag sagt förut här på bloggen så ska man aldrig planera någonting, eller förvänta sig något för då blir det bakslag.
Tydligen hade svaren på Julias blodprov igår blivit fel, så läkaren ringde och sa att vi får vara försiktiga om Julia börjar blöda...vad gör hon just då..? Jo, blöder näsblod! Vi lyckades stoppa det några gånger, men det satte snart fart igen. Hemsjukvården hade lite blodstillande vadd som vi fick, men det hjälpte bara för stunden. Detta i samband med att Julia behövde syrgas hela kvällen, och fick panik när vi tog bort tuben en stund för att lyfta henne till övervåningen, hon kände som hon inte fick nån luft alls, gjorde att vi kände att det inte gick att ha henne hemma. Det kändes inte tryggt alls när natten var så nära. Med desyrgas tuber vi har hemma känns det OK att ha på mellan 0,25-1 liter syrgas i minuten, men hon behövde 3....en tub räcker då bara i några timmar.
Peter lastade in henne i bilen och drog ner till Karlstad strax efter kl 11igår kväll...
Väl där så blev allt bra. Hon fick stopp på näsblodet och fick en påse med trombocyter som är något som gör att blodet har lättare att koagulera. Och hon fick mer syrgas som gjorde att det blev lättare att andas.

Det här med att hon inte fick någon luft var riktigt obehagligt. Julia blevjätterädd, och det skrämde oss allihop. Särskilt Victor som blev lessen när de väl åkt iväg och spänningen släppte. Det är inte ofta han släpper tårar, men då kom de. Så även på mig.
Nu har jag precis kört Victor till skolan, så nu sitter jag här själv och käkar frukost.
Victor var så fin idag.... Jag shoppade lite nytt åt honom igår eftersom han växt ur sin garderob och var i stort behov av bla ny jacka. Stackaren har fått gå i vinterjacka tills nu. Han klagar aldrig utan är alltid nöjd med det lilla, och den här våren har han inte blivit bortskämd med saker...men idag var han så nöjd med nya jackan. Lite nytt till examen fick han också.

Nu är frukosten uppäten och det är dax att ta tag i dagen och göra något vettigt av den. Snart sitter jag i sjukhusrummet igen och då gäller det att ha fyllt på med energi.

Kram på er!

Och till Julias klass- hoppas Ni får en fin dag hos fröken Linda.

5 kommentarer:

  1. Nej fy farao.... Lider så med er! Stor kram<3

    SvaraRadera
  2. Ja fy fasen. Jag känner så starkt med er. Massor av värmande och stärkande kramar från Emma, Karin o Gerth.

    SvaraRadera
  3. Men så jobbigt att inte känna att man får luft!!! Och när man blir rädd så behöver man ytterligare luft... Hoppas allt går bra idag. Kramar!

    SvaraRadera
  4. Jätte tråkigt att höra Maria! Aldrig ro en sekund. Jag hälsar klassen som väntat på Julia. Jag vet att Julia så gärna hade önskat vara med. Jag hoppas innerligt att det vänder nu och att Julia inte ska behöva ha det såhär. Vi sa att vi kanske tar en tur till hösten igen då vi hoppas att Julia är frisk. Hälsa henne, många kramar Linda

    SvaraRadera
  5. Hej! Du kan hälsa Julia att det var roligt hos Linda, vi fick jordgubbstårta, korv med bröd, saft och festis, så fick dem som ville bada bada.

    Jag åkte lite efter hem till skolan med Emanuel, då skulle det självklart börja spöregna så vi var jätteblöta när vi kom till skolan. (Vi var inte så varma eller glada just då heller...)
    När jag kom hem kunde jag nog krama ur vatten från kläderna!

    MVH: Egon


    KRYA PÅ DIG!!!

    SvaraRadera