söndag 10 juni 2012

Kl 09,10

Gomorron på er.

Här sitter jag och Peter och dricker morgonkaffet vid köksbordet och tittar ut och hoppas att det ska bli lite mer sol & värme. Och idag är vi faktiskt ganska utsövda! Julia har bara varit vaken ett par gånger. Gissar att hon var helt slut efter gårdagen och helt enkelt inte orkat vara vaken. Vi kör varannan natts principen även här hemma och inatt var det min tur, så där hade jag tur:)

Igår var en bra dag för Julia. Vi hade besök av hennes faster Gunilla som kom och fikade, och hade med sig en hel bricka med nybakade kakor. Nu är alla födelsedagskalas räddade! Vi har hembakt kaffebröd och jag sklipper skämmas över köpekakor:) Tack snälla Gilla!
Jag åkte iväg på loppis en timma och fyndade en film för 15.-, sen ville jag hem igen.

På eftermiddagen kom julias kusiner från Stockholm, Maria och Helena hit på en fika.  Helena är Julias gudmor, och hon har hälsat på oss flera gånger i Göteborg och även i Karlstad, så hon tar sin uppgift på största allvar.
Och på kvällen tittade mamma in till oss, men då var vi så trötta att vi knappt orkade masa oss ur soffan. Julia hade somnat i sin rullstol men ville inte gå upp till sin säng, utan hon satt och nickade fram och tillbaks (rullstolen har inget nackstöd) och  var så stönig som hon alltid är. Men när hon tilsllut kom i säng så somnade hon direkt. Peter bärde upp igen och jag är imponerad av hans styrka!

Igår startade vi Julias nya telefon, en iphone som hon fått genom bidrag från en fond, och det tyckte hon var riktigt roligt. Ni som har hennes nummer- skicka gärna ett SMS så ska vi se till att hon svarar:)
Ett stort tack också till hennes klasskompis Julia som gjort ett jättefint halband i form av en ängel. Julia tyckte det var jättefint!

Både Victor och Julia ligger och sover än och det är tyst och stilla i huset. Hemsjukvården har precis varit här och kopplat bort droppet som hon haft under natten. De som varit här hittills har varit jättegulliga och allt har funkat bra. Skickar ännu en gång en tacksam tanke till Sunne Kommun som erbjuder den här tjänsten.
Planen för dagen är att vara ute en stund, och sen får vi se hur det blir. Om vi åker ut en sväng med bilen eller bara är hemma. Julias dagsform bestämmer.

Ha en fin dag alla som läser!



7 kommentarer:

  1. Va skönt för er att kunna sitta hemma vid ert köksbord och bara vara! Tänk det som vi andra tar för givet...
    Blir så rörd av att läsa dina inlägg Maria.. TACK för att du delar med dig av era dagar! Många kramar<3

    SvaraRadera
  2. vad bra att on tyckte om det ! många kamar från julia jäfverström!<3

    SvaraRadera
  3. Vi blir så glada när vi läser att ni haft en bra natt och
    nu tänker vi på er och hoppas att dagen blir riktigt bra.
    Lite mer värme vore skönt.
    Kram på er från
    Ulla och Sven

    SvaraRadera
  4. Va skönt! Och va ni alla förtjänar det. Hoppas på en massa bra dagar för er nu!! Kram och hälsa. /Emma & Stella i magen såklart.

    SvaraRadera
  5. Kram till er allihop! Tänker på er!
    Carita Höök (Emanuels mamma)

    SvaraRadera
  6. Varit till Kyrkan nu och tänt ett ljus för Julia.Ni finns alltid i våra tankar.Vad kul att Linn är hos er idag.Underbart för er att vara hemma hela familjen,gläds med er.Många kramar mamma ,Pixi och Wilma.

    SvaraRadera
  7. ni är den starkaste familj vi känner, skönt för er att ni kan få vara hemma & att ni får den hjälp som behövs. Sommar kramar i massor till er / Camilla (josefins mamma)

    SvaraRadera