fredag 31 augusti 2012

Heeeej



Nu var det många dagar sen jag skrev...
Veckans alla dagar har handlat om jobbet, att röja och städa i huset och att träna. Inte så mycket att skriva om. Vardagliga saker som bara ska göras.

Vad jag däremot kan berätta om är att jag och Peter haft en mysig kväll idag på tu man hand. Victor är i Karlstad och spelar fotboll, och det gav oss tillfälle att "bara vara".
Vi började kvällen med att åka upp till Julia och tända ett ljus, sen satt vi där vid hennes plats en stund och pratade. Om Julia, om oss och om Victor. Vilka fina barn vi har, för även om Julia inte är med oss, så finns hon ändå kvar. Även om hon inte finns hos oss fysiskt, så bor hon i våra hjärtan. Hon är med oss hela tiden. Hon berör oss oerhört mycket hela tiden.
Jag blev lite full i skratt förut när vi var på kyrkogården. Jag fick höra av Peter att en av Julias bästa vänner tagit med sig en häst dit. Det tyckte jag var så bra! Vem har sagt att det inte får finnas djur på kyrkogården? Om det är någon som ska ha besök av en häst så är det våran tjej! Det är hon värd! Och jag är säker på att Julia skrattade gott däruppe när hon såg det här:)

Efter det så åkte Peter och köpte fina skaldjur på fiskbilen, och de har vi avnjutit på altanen ihop med några glas vitt vin. Känner mig lite smålullig efter dessa glas men också på ett riktigt mysigt humör. Det är ju fredag! Och när man har jobbat så blir det lite extra fredagskänsla:)

Vi har en spännande helg framför oss...
Vi ska åka till Göteborg tidigt imorgon bitti. Vi kommer att släppa av Victor och hans kompis Lucas i Karlstad för de ska få åka med Färjestads buss till Göteborg ihop med hela spelartruppen som har match mot Frölunda.
Den dagen Julia gick bort så hade Victor bestämt med Sanny Lindström i Färjestad att han skulle vara med honom en dag. Naturligtvis var det helt otänkbart att genomföra en sådan sak den dagen, så det hela fick ligga på is ett tag. Men den dagen som Färjestad var i Sunne för att spela mot Rögle så tog Sanny själv kontakt med Victor och frågade om det inte var dax att hitta på något. Och så föddes iden till det här.
När vi kommer till Göteborg så kommer Victor att få vara med truppen genom alla förberedelser inför matchen, och under själva machen så kommer han att hälpa materialaren i båset.
Han är stolt som en tupp och nervös som ett asplöv...men helt säkert är att det kommer att bli ett minne för livet!
Lite roligt att de möter just Frölunda. Victor fick ju förmånen att vara med Pierre som spelar i Frölunda under tiden vi var i Göteborg, och nu är han med motståndarlaget istället....hehe

Lucas pappa har ordat med rum åt oss på Scandic Opalen, ett ställe jag inte bott på förut, men Peter säger att det är jättefint.
Det ska bli så skönt att få åka iväg och bara vara efter allt som vi hållit på med härhemma de senaste veckorna. Vi behöver få andas lite ny luft.

Statusen på taket är- Nästan klart.
Likaså är det med badrummet. Några lister, en fläkt och en lampa är allt som fattas.
Och vardagsrummet är tapetserat och klart. Bara tavlorna kommer upp så är det komplett. Bilder kommer när allt är klart.
Det känns skönt att allt börjar bli klart och avslutat. Även om det är roligt att grejja och renovera så tar det på krafterna.
Nu ska både jag och Peter komma tillbaks normala arbetstider och försöka jobba heltid, så vår tid och vårt engagemang behövs på andra ställen.

Lite bilder...
 
Vårt fredagsmys.


Och så en bild på oss själva.
Ser nu att mitt huvud ser tre gånger så stort ut som Peters...
 


9 kommentarer:

  1. Inte 3ggr större men kanske dubbelt så stort...!!!! Skoja bara! Kram till er båda /cathrine

    SvaraRadera
  2. Åh vilken mysfredag! Ha nu även en riktigt härlig helg i Götet:) kram på er fina människor<3

    SvaraRadera
  3. Vilka goa kompisar Julia har. :) Hon gjorde att rätt i att ta hästen dit!
    Ha nu en jätte mysig helg!!
    Kram från mig och Stella. :)

    SvaraRadera
  4. Det är så gött att höra att det finns och att det händer så mycket positivt i era liv, efter allt det svåra. Lev i nuet, ta hand om varandra, ni är enastående människor.

    SvaraRadera
  5. Fina ni är :) Hoppas ni får det toppenbra i Gtb :)

    Kram Åsa, Tomas och Wille

    SvaraRadera
  6. Ja Maria ha det nu bra i Göteborg, så roligt för Victor och hans kompis. När jag skickar kramar till er är alltid eran Julia med. Tänker så ofta på er och henne.

    KRAAMAR TILL ER

    Ulla och Sven

    SvaraRadera
  7. Helt underbart att ta hästen dit :)
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Vad fina ni är!!!
    Gud vad jag skrattade när jag läste att de tagit med en häst dit, det är ju hur rätt som helst, om än lite banbrytande ;-)Haha...

    SvaraRadera
  9. Klart Julia ser vad kompisarna gör, skönt! Här i Karlstad har de hundförbud på kyrkogården och en äldre dam fick böta 1500 kr, skulle det komma en häst så får de nog spader, men jag har inte sett någon förbudsskylt för hästar :))
    Här i "hockeystaden" klipper Frida och Malin gräset åt grannen dvs målvaktstränaren Erik Granqvist och hans familj och i lägenheten under oss, flyttar Frölundaspelaren Fredrik Erikssons familj (föräldrar och syskon) in om några veckor.

    Ha det så gott!
    Kram!

    SvaraRadera