torsdag 9 augusti 2012

Julias minnesfond

Jag vill än en gång säga TUSEN TACK till alla er som skänkt pengar till Julias minnesfond!

En stor del av fondens medel kom in i samband med begravningen, men även nu efteråt så trillar det in en del pengar. En del privatpersoner går in på Fonus och väljer Julias fond som alternativ vid kondoleanser. Några företag har skänkt generösa gåvor. Båtklubben i Sunne skänkte överskottet från sjöfartsdagen till fonden. Och en vinnare från Ryttartävlingarna på Akka stadion tidigare i somras skänkte hela vinstsuman till fonden. Listan kan göras lång, ni är många som bidragit, och det här var några exempel.

Tack vare alla generösa bidrag så kommer fonden att kunna dela ut medel till Sunnes mellanstadieelever under många år framöver! Och dessutom till många barn varje år!

Hur funkar det då, hur kan man söka medel?

Så här har vi tänkt oss att det ska gå till- Varje vår kommer vi meddela via Sunne Nytt att det är dax att söka medel ur fonden. Alla som vill uppfylla en dröm och som går i mellanstadiet ska kunna söka. Det kan tex vara pengar till ett läger man vill åka på, ett instrument man vill köpa, en resa man vill göra. Något som man blir glad av helt enkelt!

Jag, Victor och Peter tillsammans med andra personer kommer att välja vilka som får medel ur fonden. Och vår tanke är att utdelningen ska ske under skolavslutningen, eftersom det var en av våran Julias favoritdagar på året.

När vi bestämde att vi ville göra en minnesfond efter Julia så hade vi ingen aning om att den skulle bli så här stor. Vår tanke är att vi med hjälp av fonden kommer att hålla Julias minne levande bland barn och ungdomar på orten, under många år framöver.

Jag vill också säga att alla riktlinjer runt hur fonden ska förvaltas ännu inte är klart. Jag, Victor och Peter kommer att vara med när det kommer till urvalet runt utdelningen, men medlen förvaltas av banken. Stadgar för fonden kommer att arbetas fram med hjälp av banken, skolan och övriga.

Tack för ert stöd!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar