onsdag 29 maj 2013

Utdelningen....

 
Peter skrev denna text på Facebook, och jag kopierar hans ord för de sammanfattar så bra det jag själv vill säga...
 
Försöker att sätta ord på gårdagens fantastiskt trevliga utdelning på Saffran&Vitlök när vi via alla inkomna medel kunde göra 26 barn så glada och säkert stolta.
Det var en mycket känslomässig dag när vi först fick ta del av den film som de fantastika tjejerna i juliaresan släppte och berättade om årets resa, och lite senare få göra första utdelningen av vår vackra och så saknade julias minnesfond....
Det blev en jättebra tillställning med barnen och deras familjer som var inbjudna med lite prat från oss, massor av god tårta och glada miner och trevlig och förväntansfull känsla, fantastiskt!
 
En hemlighet som vi inte tillkännagav förrän igår var att Sunnes rektorer haft till uppgift att detta läsår ta fram elever som i skolmiljön månar om alla, tillåter alla vara med, är rättvisa, visar solidaritet och helt enkelt ser till att alla får samma chans vilka än de är.
Det var 5 stolta barn som fick höra deras lärares motiveringar, våra stipendier och hyllningarna från oss alla som var där.
När därefter de 21 andra barnen fick ta emot sina drömmar i form av cyklar, instrument, spel, ridlektioner, sommarhäst, bidrag till resor, vattenlandskort mm, mm så värmde det verkligen i våra hjärtan från oss i styrelsen, det var det här vi ville och jobbat för men utan alla er andras hjälp, företag, föreningar och andra organisationer hade det bara blivit en dröm, det er er vi ska tacka som skänkt medel och ser ett mervärde i vår strävan att ge barn möjlighet att uppfylla sina drömmar. Ni har sett till att detta kommer leva vidare ett antal år framöver, det har ni redan säkerställt.
 
Under utdelningen så satte vi fram en liten bytta till förmån för Juliaresans insamling, och det var många som stoppade i en slant...Vi fick ihop 1006.- som nu är insatta till tjejerna!
 
Lite bilder från kvällen...
 
 
 
Goda tårtor...

Karin och Gerth som är med i styrelsen

Några av de barn som fick stipendium för goda insatser i skolan


En glad kille med sin nya elgitarr

Några av barnen med sina nya cyklar
 

Vi i stiftelsen vill därför från djupet av våra hjärtan tacka er alla för allt det ni skänkt, ni har gjort en stor insats för många barn och så länge pengar kommer in kommer denna resa att fortsätta!


4 kommentarer:

  1. Det var verkligen fint och vi tackar med många kramar.
    Ingmarie lovisa och julia

    SvaraRadera
  2. Ni är verkligen fantastiska och otroliga, som orkat vända sorgen till att ge glädje till andra. Jag har också sett filmen och är djupt berörd.

    Varma hälsningar Marianne A

    SvaraRadera
  3. Har också sett filmen är djupt berörd.
    Så säger jag till er, ni är BEUNDRANSVÄRDA.
    KRAMAR TILL ER
    Ulla och Sven

    SvaraRadera
  4. Beundran!! Starka fina ni.. Såklart fortsätter vi alla stötta denna fina fond <3 kram Ida

    SvaraRadera