onsdag 19 februari 2014

Oh no, not again!

Så var det dax igen...:(


Kände mig konstig i både huvud och kropp igår  och när jag kom från jobbet så orkade jag inte göra annat än att gråta över allt. Över att jag har så ont hela tiden och att jag är så helvetiskt trött. Över att jag inte orkar med hem, djur eller mig själv och för att det är så länge kvar tills bebis kommer...
Och som jag grät! Det finns liksom ingen hejd när jag väl  börjar. 
Jag la mig och vilade en stund när det värsta lagt sig och vaknade med en hals som var igensvälld och ont i kroppen.

Jag hann att vara frisk i knappt en vecka alltså. Jag skyller allt på brist på sömn. Immunförsvaret orkar väl inte stå emot när jag hela tiden är så trött.

Så idag är jag hemma från jobbet. Sitter i soffan och slötittar på tv eller ligger i sängen och vilar. Att ta sig upp för trapporna i huset orsakar en pulshöjning som heter duga så jag försöker hålla mig så stilla som det bara går.
Nu håller jag tummarna för att det här går över snabbt och att jag får vara frisk resten av tiden tills bebis kommer.

När jag ändå skriver ett inlägg som inte är så värst positivt kan jag passa på att berätta om lilla Doris som är jättebilligt just nu.
Hon blir liksom aldrig rumsren och vi hittar aldrig några bra rutiner som funkar. Vi går längre promenader 1-2 ggr/ dag. Däremellan är vi ut på snabbkissar på framsidan av huset eller på baksidan i skogen där de också får gå lösa. Så fort hon gör 1 el 2 så berömmer vi och det blir godis när vi kommer in. Motion och uppmärksamhet är alltså inte problemet. Vi hittar pluppar lite överallt i huset och kissa gör hon utan förvarning på mattor, och hon säger aldrig till innan det händer.
Hon är 4 månader nu och jag vill minnas att Pixi var rumsren vid den åldern. 

Nån som har liknande erfarenheter eller kan ge tips på hur det kan funka bättre?

Söt som socker, men just nu väldigt billig...



5 kommentarer:

  1. Vila du. Det är säkert en kombination av bebis, smärta, tankar, sömnbrist och sorg i en enda röra som gör att kroppen protesterar. Sköt om dig!

    SvaraRadera
  2. Vem myntade nöden har ingen lag? Säkert var det hundarna : )

    Ja, vad göra? När vädret är kallt ute är det skönare att göra behoven inne. En tidning vid ytterdörren, säkert har ni provat det? Börjar hon göra sitt behov där på tidningen har hon förmodligen sökts sig ut, men ni inte har hunnit sett det, kan man hoppas. Vår Lia, snart 11 månader och en rebell, gick tidigt mot ytterdörren och började gnälla. Snabbt ut, men visst utnyttjade hon läget ibland, det var ju roligare ute i trädgården : )
    Begränsat utrymme så ni har bättre koll? Stänga av med kompostgaller.
    Och absolut inte fya henne om ni ser att hon gör inne, då blir hon rådvill och kanske alltid måste smyga undan för att göra sitt behov.


    Naturligtvis tär det på dig att ha ont hela tiden och saknaden efter Julia tar en jobbigare väg när du har ont. Då ryker tålamod och ork.
    Immunförsvaret behöver sömnen, 5 frukter per dag och att dricka varma drycker. Det finns ett gott Yogi tea som heter Echinacea, ett annat som heter Heartwarming, prova dom. Själv tar jag alltid Echinacea teet när jag känner att det är en förkylning på G och inbillning eller ej, så har det hjälpt flera gånger.
    De timmar du förlorat i sömn, ska du ge kroppen i vila under resten av dagen.

    Varm kram!






    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för hundtipsen Annika!
      Ang teet så tror jag enchinaea inte är rekommenderat till gravida, men det andra ska jag kolla om jag hittar.
      Idag har jag tagit igen flera timmar av förlorad nattsömn men de dagar jag jobbar blur det svårare med den saken... Men snart snart är jag hemma varje dag och då ska här vilas:)

      Kram kram

      Radera
  3. Fy vilken dag, men det är väl som sagt kroppens sätt att säga ifrån lite. Dina reserver är väl kanske inte lika stora som hos oss som inte kämpar med sorg. Kan du inte få bli sjukskriven fram till bäbisen kommer?

    Det här med rumsrenhet... vår hane blev rumsren väldigt fort, men vi hade semester och så när han kom, så vi följde minsta steg och signal och hade väldigt fasta rutiner på mat, vila, lek etc.
    Vår tik köpte vi när hon var 9 månader och hon kom direkt från kenneln där de hade lucka ut så hon var inte alls rumsren. Vi kunde dessutom vara ute och gå i en timme utan att hon gjorde ifrån sig, men direkt när vi kom in, suck =( Men sen helt plötsligt slutade hon bar med det. Det är väl helt enkelt olika och det är bara att traggla på och hålla sig till rutiner och sen ut direkt efter lek, mat och sömn.

    Ni har inte provat att klickerträna henne? Då kan man ju belöna ute direkt när hon sätter sig istället för att belöna när hon kommer in?

    Lycka till och krya på dig!

    Hälsningar Malin

    SvaraRadera
  4. Hej, jag ska jobba nästa vecka, sen är det meningen att jag ska vara hemma. Sjukskriven eller med f- peng är inte bestämt än. Så det är inte länge kvar att jobba, men när man är så här trött och " låg" i energi så är dryga veckan kvar en gel evighet.
    Jag hoppas att det bara ska vända här med Doris också. Att plötsligt faller poletten ner att man gör behoven ute.
    Känner igen det där med att man är ute i en evighet och så fort man kommer in ska det lättas på trycket...

    SvaraRadera