måndag 26 januari 2015

En liten värld...

Ni tycks gilla när jag lägger ut tips på läsvärda böcker, så varsegoda- här kommer ett rykande färskt tips, läste ur den inatt!


Det är alltså Åsa Hellberg som är författarinnan och jag har skrivit om två av hennes böcker tidigare( Sonjas sista vilja och Sonjas hemlighet). 
"En liten värld" är både rolig och välskriven och helt i stil med hennes tidigare böcker jag läst... 
Vackra framgångsrika kvinnor som råkar ut för helt otroliga äventyr, som ofta tar läsaren runt i hela världen. Den här gången är det faktiskt en bullbakande äldre dam- Elsa, som står för den största underhållningen då hon några år efter sin makes bortgång får för sig att resa ut på äventyr i världen, som en liten revanch för att hon levt ett så stillsamt och lojalt liv vid sin makes sida. För att det hela ska bli så äventyrligt som möjligt, och för att hon ska komma iväg har hon som strategi  att helt enkelt haka på den tredje personen som går över gatan utanför centralen och så nästlar sig på något sätt in sig som resesällskap. Den strategin tar henne till både bra och mindre bra ställen i världen och hon får se både det ena och det andra. Som vanligt lär vi känna färgstarka karaktärer och besöker vackra platser samt råkar ut för helt galna äventyr. Kul och spännande läsning! ( jag hade dock gärna läst lite mer nedtonat om de intima stunderna,- min personliga åsikt)

Förra gången jag skrev om "Sonjas böcker" fick jag en kommentar av författarinnan själv, ska bli spännande att se om Åsa googlar/ hittar det jag skrivit nu också:)

Nu ska jag genast dyka ner i sängen och sätta näsan i nästa bok som blir ytterligare en Jojo Moyes... " Sista brevet till min älskade"... Imorgon är det skoldag så jag kan bara läsa en liiiten stund ikväll tyvärr. Älskar när en bok riktigt tar tag i mig och får mig att ligga vaken halva natten och läsa:)

2 kommentarer:

  1. Den här författaren hittar ALLT! :)
    Tusen, tusen tack!
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  2. Den här författaren hittar ALLT! :)
    Tusen, tusen tack!
    Kram Åsa

    SvaraRadera