lördag 16 augusti 2014

Premiärer i fam Lindgren...

Victor mår mycket bättre idag, febern är nästintill borta och han är inte längre sådär dunderförkyld. Brygden igår och en rejäl natts sömn var nog det som gjorde susen. 

Dock blev det inget jobb i ishallen för honom idag utan han fick snällt stanna hemma ( motvilligt ska tilläggas) och när alla ändå var på hemmaplan hela dagen så passade vi på att övningsköra.

Vi höll till på en stor parkeringsplats på ett industriområde så vi fick verkligen köra ifred.
Några motorstopp blev det, men annars skötte han sig jättefint. Han är så lugn och sansad och vääääldigt försiktig av sig. 
Och vi höll sams:) kanske det viktigaste av allt!
Idag tränade vi start och stopp, och att växla 1-2-3. Och så avslutade vi med att köra ut i korsningar, titta i alla speglar och blinka. Mycket att hålla reda på, och när vi kom hem var han så svettig att han fick duscha:)



Och lilla Olle har för första gången fått äta  något. Han var så allvarlig och verkade undra vad jag höll på med när jag matade...




Vi började med banangröt med ris från Semper. Han verkade gilla det, men jag gav bara en tesked totalt. Bäst att börja lite försiktigt så inte lilla magen strejkar:) 
Imorgon testar vi två skedar.


7 kommentarer:

  1. Åh vad spännande med övningskörning! Jag bävar lite inför när jag ska övningsköra med våra barn.
    Olle är såå himla söt och ser verkligen skeptisk ut på korten.

    SvaraRadera
  2. Ni har ialla fall kommit igång med övningskörningen bra jobbat !! Vi har varit lite lata o har inte alls kommit igång... Snart!!! /JM

    SvaraRadera
  3. Så talande bilder på Olle, inget är så ärligt som ett litet barn!

    Efter en av de första gångerna Hans övningskörde med Malin i stadstrafik, (Karlstad), kom han bara innanför dörren då han bad om en whiskey :) medan Malin glatt sa "jag höll på att köra in i en buss!" (det var ishalka!).
    Ett tips är att öva mycket på; "var har du bilen?, hur stor är den? hur nära kan du köra?" Det är trångt att möta bussar på en liten gata där bilar står parkerade på båda sidor. Herrhagen och Lamberget är bra exempel på att öva stressiga situationer, men förstås inte än.
    Lycka till, gäller både Viktor och er!

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Ja kommer ihåg när vi började med övningskörning:-) Det var nog jag som var svettigast.Nervöst första tiden...
    Fam Lindgren på Hammarö skulle nog tycka att det var kul att få besök av fam Lindgren från Sunne:-)
    TACK så mycke för grönsakerna vi fick. / LENA

    SvaraRadera
  5. Har en fråga om den där lastbilen med thai-råvaror som du handlade i en gång. Får vem som helst gå dit? såg att den stod på torget i fredags men vågade mig inte in..

    SvaraRadera
  6. Jovisst får vem som helst gå dit och köpa. Två killar som jobbar i den och iallafall en av den pratar utmärkt svenska. Också billigare varor än tex på Ica om man ska köpa nudlar kokosmjölk osv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Toppen! Får testa nån gång då!

      Radera