torsdag 14 augusti 2014

4 månaders kontroll på BVC

Igår var det alltså dax för Olles 4 månaders kontroll på BVC.
Vår sköterska som heter Kristin har haft semester hela sommaren och hon såg honom senast i Juni, så hon blev glatt förvånad över hur mycket mera  "med" han blivit:) Tillväxten var hon också imponerad över.

Han fortsätter att följa sina kurvor och ligger snäppet över "medel" på både huvudomfång, vikt och längd.

Han väger nu 7550 g är 65,5 cm lång och har ett huvudomfång på 43,5 cm (vid födseln 36 cm), så nog har han växt alltid!

Vi fortsätter att delamma, morgon och kväll, men får alltid fylla på med ersättning eftersom det jag har i brösten inte räcker till en hel måltid. Det känns mest som att det är för mysigheten med det som vi fortsätter. Jag tycker också att det är bekvämt när han vaknar på morgonen att kunna lyfta in honom till mig, och så kan han ligga och tutta en stund medans jag får gnugga sömnen ur ögonen. På kvällen är det också ett effektivt sömnmedel då han blir så avslappnad när han ligger vid bröstet.
Han äter 150 ml ersättning vid varje mål och äter med ca 3 timmars mellanrum.

Till helgen ska vi börja med smakportioner, och jag kommer att göra egen barnmat så långt det går. Vi börjar med morot/potatis/palstenacka/majs mos. Efterrätterna däremot kommer jag att köpa på burk om det nu inte rör sig om mosad banan förståss...

Han fortsätter att vara en "snäll" och nöjd bebis som sover gott om nätterna.
Somnar alltid vid 8-9 tiden i egen säng. Sover till någongång mellan 4-6, får en flaska ersättning och somnar om direkt i sin egen säng när jag lägger tillbaks honom. Sover sen till 8-10 tiden.
Ibland om vi varit på utflykt och han är lite extra trött av intryck kan han sova natten igenom och vaknar först vid 7-8 tiden.
När han vaknar på natten så gäller det att skynda sig för han kan vara ARG av hunger och det hörs...

Han har tappat nästan allt mörkt bebishår som han hade vi födseln, och ut kommer nytt hår som är ganska ljust. Jag tippar på att han kommer att få Julias färger.

Han sover nästan alltid 2 gånger varje dag. En lång stund mitt på dagen ( ca 2 tim), och sen en liten lur på em. Det här ändrar sig dock ganska ofta för ibland blir det bara 1 långsovning på hela dagen. Och så kan det bli 5 småsnuttar på 15 min också...Det beror lite på vad vi gör och vart vi är. Men så länge han sover bra på natten så gör det inget att rutinerna på dagarna ändrar sig lite.

Fast han är så liten och han bara funnits hos oss i 4 månader så fyller han våra liv med en sån glädje, och vi är så tacksamma att han finns hos oss!
Han är vår lilla prins!






2 kommentarer:

  1. Han är verkligen ett charmtroll, precis som sin storebror. Övningskör Victor
    mycket, tycker han det är roligt? Ha nu en trevlig helg, hälsa alla. Kram från
    Ulla

    SvaraRadera
  2. Ja Olle är allt en rikedom och mormors prins också.Kram

    SvaraRadera