söndag 10 augusti 2014

Kräftskiva och en tur med kanot...

Det händer en hel del på dagarna och tyvärr är jag riktigt usel på att ta kort. Och tar jag inga kort är det inge kul att blogga...
Iallafall så kan jag berätta om några saker vi gjort senaste dagarna. 

Igår tex så lånade vi en kanot och paddlade från Ökervik ut till Malöa i Fryken. Inte så långt men nog så spännande för oss och våra gäster. Jag blev så himla förvånad när vi kom ut till ön. Det var verkligen jättemysigt och fint därute! Bra ordnat med grillplatser och sittbänkar. Två stora stränder med lite lagun känsla...Nu vill jag ha en liten båt så vi kan åka dit oftare! Jag lämnade kameran hemma eftersom jag var livrädd att kanoten skulle välta och telefonen bli förstörd, men Paul har tagit bilder som jag ska få så småningom...
Vi tog en runda runt hela ön och klättrade upp på berget för att se de gamla vikingagravarna och ättestupan. Intressant men jag saknade informationsskyltar! Vi hittade spännande svampar, bl.a. några som "blödde", vi hittade också en bit av en orm och massor av fina stenar:)

Framåt kvällen var vi bjudna på kräftskiva hemma hos min moster Anna Karin.




Vi satt länge på deras mysiga altan och åt goda Frykenkräftor och sen rundade vi av kvällen med ett dopp i den vedeldade badtunnan. Riktigt mysigt och kul att våra gäster också fick följa med, för kräftskiva är ju väldigt svenskt:)

Imorgon åker de vidare från Sunne till Stlm, och vi ska pusta ut lite innan Monique kommer hit om 11/2 vecka.


3 kommentarer:

  1. Passa på att köpa ett vattensäkert mobilfodral, då det är viktigt att kunna larma om något händer på sjön! Det är ganska tryggt att paddla kanot, en eka kan välta den med.
    När jag var barn så hade vi båt i Fryken och låg på Malöa i tält, jättemysigt och vi var helt själva där. Fina minnen!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det mysigt på Malöa! Tyvärr alldeles för lite utnyttjat av mig... Var där ibland innan jag fick Markus, med hans pappa. Men nu blev jag sugen på att åka dit :)) Kram /Anna-Karin L.

    SvaraRadera
  3. Ja kräftskivan va jätte trevlig så mycket Goa kräftor o pajer och Goa släktingar och bad i tunnan va underbart.

    SvaraRadera