söndag 24 augusti 2014

Mera svamp...

Svampplockningen igår gav mersmak idag, så vi åkte till ett närliggande ställe och provade igen.
Så mycket svamp fick vi inte, men oj va mycket träd vi såg som blåst omkull! Flera hundra! Det var så många som hängde på trekvart att jag faktiskt var rädd så vi stannade inte så länge.
När man ser alla stora träd som ligger som tändstickor så förstår man verkligen vilken kraft som faktiskt fanns i den där stormen. 



Istället åkte vi till mitt favoritställe...ni vet säkert vart det är... Björken! Och där stog minsann alla träd kvar:)
Vi hade med oss en termos med kantarellsoppa och lite mackor som vi mumsade på i fågeltornet. Det känns att det börjar bli höst i luften nu. Rått och fuktigt och då är det gott med något varmt i magen. Vi glömde kikaren hemma så vi såg inte så många fåglar, men vi hörde att de fanns därute.



Det bästa man har sätter man i korgen...:)
Vi kallade det Swedish babysitter...


Sötfisen! 

Nu ikväll har vi ätit hemgjord sushi. 



Första gången jag gjorde själv. Smaken var helt ok, men tyvärr höll de ihop lite dåligt...Det blev en del plask ner i sojasåsen:) Måaye ordna lite kladdigare ris till nästa gång. 



Serverades med hemgjorda vårrullar som doppas i en plommonsås.
Helt ok käk en söndagkväll:)

Om någon undrar hur vi torkade Karl-Johan svampen så skivade vi den riktigt tunt ( så tunt vi bara kunde) och la bitarna   på en plåt. Sen körde vi varmluftsugnen på 50 grader i några timmar tills det kändes helt torrt. Ska tydligen gå att spara både i påse och på burk.


3 kommentarer:

  1. Idag har jag kokat Karl Johan soppa, min grannfru kom in med i morse och fråga om jag ville ha, så klart jag ville, blev god. Kramar till er från
    Ulla

    SvaraRadera
  2. Olle ser ut som Putte i blåbärs skogen i korgen,han är så söt och go.Roligt för Monique och få va med om sådana äventyr och ikväll blir vi ju alla på grillning och fiske o kanot jättemysigt.Kram mamma

    SvaraRadera
  3. Vilken goding i korgen, sååå sockersöt han är lillkilllen :) Tycker så mycket om din blogg, jag får inspiration av dig :) Må så gott.

    SvaraRadera