Receptet kommer från bloggen thechiappas.com ( sök på gelato) och inspirationen från programmet "Simply Italian" som går på SVT 1.
Vispa 5 dl grädde med 1 burk kondenserad mjölk och 2 tsk vaniljessens. Vispa tills du kan göra toppar av smeten (ungefär som löst vispad grädde.)
Grovhacka ca 10 mandelbiscotti ( italienska mandelskorpor) och blanda ner nästan allt i smeten. Häll också i 4 msk amaretto ( mandellikör).
Häll smeten i en form, tex en ugnsform eller skål och frys i 1 timma.
Ta fram formen och blanda väldigt slarvigt ner 4 msk körsbärs sylt eller kompott med en sked. Strö över resterande skorpsmulor. Frys ytterligare i 4 timmar, sen är glassen klar.
Vi serverade glassen med en mandelskorpa och ett litet glas amaretto.
Jag hade väldigt svårt att sluta äta när jag väl börjat...:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar