måndag 17 mars 2014

Skrivkramp...

Jag tror jag har drabbats av allvarlig skrivkramp. Oj, vad svårt det var att få till ett inlägg. Inte kan  jag skylla på att jag inte har tid heller. Det är nog snarare motivationen som saknas. Jag tror hormonerna spökar och gör att jag liksom vill vara lite ifred. Hoppas ni står ut med lite sporadiska inlägg under en tid, för jag hoppas att det här släpper och blir bättre när väl bebisen är ute.

Här kommer iallafall en liten uppdatering på vad som hänt senaste veckan...

Jag var ju lite orolig för mina bin i sista inlägget och häromdagen så gjorde jag och Peter en koll i kupan, och det var ingen rolig syn som mötte oss:(
Nästan alla vaxkakor hade mögel på sig. Bina hade haft utsot (bajsat) på en del kakor, och dessutom så låg alla bin döda i drivor inne i kupan. Min egen teori är att jag hade satt yngelklotet för nära flusterhålen och dessutom inte täppt för några fluster så min teori är att de helt enkelt suttit och frusit ihjäl...stackarna...:(
Det som jag däremot inte fattar är varför kupan blivit så hårt drabbad av fukt och mögel fast den är tät och väl ventilerad... Om ett par dagar så kommer Patrik hit och så ska vi titta tillsammans på vad som kan ha hänt. Han har ju många års erfarenhet av detta och kan säkert hitta någon ledtråd.
Detta känns såklart jättetråkigt och vi började direkt fundera på hur vi ska göra. Ska vi avvakta med nya bin tills nästa år? Nja, jag tror knappast läget är lättare då med en ettåring i huset, utan det kanske är bättre att skaffar nya nu direkt på vårkanten. Och vi funderar dessutom på att utöka med en kupa till. Får se om vi hinner få till det...


I lördags var vi på 40 års kalas och så här fin var Peter då.... Temat var rock och Peter var inte den enda som hade gått "all in" om man säger så...Trevligt var det iallafall att få komma ut lite och prata med folk. Själv körde jag på en lite mer neutral look och  var så nöjd med att överhuvudet taget hitta något som kan betecknas som "finkläder" i garderoben.


Igår var till Björken för att kika efter tranorna, men de hade inte kommit än. Däremot så hade blåsipporna börjat blomma. Verkligen supertidigt!




Kallt och blåsigt i tornet men ändå skönt med lite frisk luft...


 Victor har tillbringat helgen i ishallen och dömt en herrans massa matcher på en cup för de som är födda -03. Det blev 4 matcher på lördagen och 6 på söndagen. Det betyder att han också tjänat sig en rejäl slant vilket han var riktigt nöjd med. Nu ska han investera i lite nya saker han gått och önskat sig ett tag.










1 kommentar:

  1. Vad synd med bina :( Jag har gått med i biodlarföreningen och hoppas att vi ska kunna köpa ett eller två samhällen nu i vår/sommar. Men än är det inte aktuellt, då det är massor av snö och kyla kvar. Kram!

    SvaraRadera