tisdag 25 mars 2014

Lite av varje...

Jag har ju haft lite bloggtorka och saknat lust att skriva, men nu känner jag att det börjar lossna, så jag tänkte uppdatera er på några saker som hänt senaste veckan.

Vi kan börja med bikupan....Patrik har varit här och vi har tillsammans rekat igenom hela samhället och funderat på vad som kan ha hänt.
En orsak kan vara att det var ett dåligt samhälle helt enkelt. Att det inte var starkt nog.
En annan orsak kan ha varit att de hade nosema, som är någon slags sjukdom som bin kan ha i tarmen, detta eftersom de bajsat så inne i kupan. Eller så har de frusit ihjäl eftersom merparten av alla döda bin hade suttit precis innanför flusterhålen, och där trillat ner och dött.
Hursomhelst var det ingen rolig syn, men nu är kupan urstädad, och efter några justeringar av konstruktionen ska jag försöka få tag på nya bin. Om jag inte orkar/hinner  sköta om dem i sommar så har Peter lovat hjälpa till, och Patrik  finns också som backup. (Jag skriver ganska ingående vad som hänt eftersom jag ofta får frågor om bikupan.)

En viktig markör för att våren är här- Vi har käkat årets första glass på Sibylla.
Gott och det kommer  bli fler besök där i sommar)


Doris har fått prova på ensamlivet i ett par dagar, då Pixi är utlånad till mamma för att få vara lite ifred....
Mammalivet kan vara tufft ibland även för hundar, och det var hög tid att hon fick lite egentid, samt att Doris behöver träna på att vara ensam.

Allt har gått jättebra, Pixi myser hos mamma, och Doris har visat att hon kan vara själv. 
Lite pipigt har det varit ibland då hon är extremt sällskapssjuk, men om man bara ignorerar en stund så går hon och lägger sig.
Här i favoritpositionen- blyg är hon inte!


Vi kämpar på med rumsträningen. Än är det inte 100 %, men det tar sig. Hon har börjat markera att hon vill ut, men det gäller att vara uppmärksam!

Vi läser brev som kommer in till Fonden varje dag. Ansökningstiden för årets ansökningar går ut 31 mars, så än finns det tid kvar att söka.
En del brev är riktigt roliga att läsa, andra blir man lite ledsen av. Man inser verkligen att många barn inte har det så lätt.
Vi vill verkligen poängtera att fonden inte finns till för att dela ut någon typ av allmosor, eller att man bara kan söka om man lever i en familj som inte har goda ekonomiska förutsättningar. ALLA  kan söka. Vi gör inte skillnad på någon, utan alla ansökningar behandlas på samma sätt. Så SKRIV till oss!











2 kommentarer:

  1. ja Pixi myste verkligen och igår va vi till Björken där älskar hon att vara och kan spring fritt,hon låg i solen och myste när vi va vid grill platsen,Pixi är så go och snäll och hon fick massage och är sällskaps sjuk.Gillar att va nära och mysa. Mjukglass är ju så gott ,vi ska också till Sibylla. Vill du hjälp med bikupan så finns jag också bara lär mig. Hoppas nu att guldklimpen kommer snart.Massor med kramar mamma

    SvaraRadera
  2. På söndag ska vi på biodlarträff och få lite information över vad vi behöver och hur vi ska få tag i bin (får inte köpa söderifrån, eftersom Norrbotten är varroa-fri). Vi är flera i Arvidsjaurs omnejd som ska börja med bin, så det är riktigt skoj :)

    SvaraRadera