måndag 24 september 2012

Hej på er!



Usch så dåligt jag bloggat i helgen:(
Jag började på ett inlägg men det blev raderat pga ordtorka. Ibland är det bara så, att lusten att skriva inte vill infinna sig, och då är det ingen ide att ens försöka. Orden måste komma av sig självt för att det ska bli bra. När det stakar sig och man inte vet hur man ska formulera sig är det bara att lägga ner och vänta på bättre tider.

I helgen har vi mest varit hemma och tagit det lugnt, förutom när vi var till Hasse och Lena på GOD mat och trevigt sällskap! Vi har rensat lite i papper, städat garage, och gått igenom lite av Julias saker. Jag försöker att rensa lite i taget och lägger i olika högar beroende på vad jag vill spara, slänga eller ge bort.
En hög med ytterkläder blev det igår, och en påse med lite kläder och ridsaker.
En av högarna körde jag till en god vän som varit väldigt snäll mot oss under hela den här tiden. Känns skönt att få ge tillbaks någonting. Och den andra högen åkte jag med till en annan av Julias kompisar. Och där kunde jag inte hejda mina tårar. Ibland fullkomligt forsar det fram och det gör extra ont, och det var så det blev där. Jag vill inte be om ursäkt, utan bara tala om att det är jobbigt när dessa tillfällen kommer, när det inte går att hejda. Det bara blir så....Humöret är som en berg och dalbana.

När tårarna väl var torkade så åkte jag och röstade om byskolornas vara eller icke vara här i vår lilla kommun, och sen blev det en promenad med mamma ner till Björken. Fina färger i naturen nu och det känns att det drar ihop sig mot sen höst och så småningom vinter.





I går kväll hade vi besök av räven igen. Inte den skabbiga som var hos oss i sommar, utan vi tror det är en ung räv. Den är kvarterets stora samtalsämne, och den visar sig oftast flera gånger i veckan. Och den är totalt orädd! Igår kom jag den så närsa som 2 meter och kunde ta massor av kort och en liten filmsnutt...



4 kommentarer:

  1. Vi har också en räv som smyger omkring o i eftermiddag kom Elin in springande o skrek hysteriskt att det var en varg utanför! Spännande med dessa vilda djur! Kramen Ewa

    SvaraRadera
  2. Åh, vad fin räv (och Pixi också förstås ;)). Den var minsann inte rädd! Kram!

    SvaraRadera
  3. Det finns en bok som heter "Djurens språk" av Carina Solöga Högman, den läser jag i när ett djur "visar sig" extra mycket för mig.
    Om RÄVEN står det:
    LITA HELT OCH FULLT PÅ DIG SJÄLV OCH DINA FÖRMÅGOR.
    DIN GÅVA ÄR ATT HA ETT KREATIVT SINNE.
    Räven lärde mig att inte tvivla på mig själv, min väg eller min gåva.
    Den visade mig att rävar klarar sig så bra just genom att de känner full
    tillit till sig själva och sina förmågor.

    Denna bok har jag tagit fram många gånger, speciellt när det varit en situation jag funderat över.
    Sussie

    SvaraRadera
  4. Maria så jag tänker på er, skriv när du orkar men du/ni vet
    här är ni i våra tankar. Idag har vi förskökt städa sovrummet,
    i morgon skall jag till Hagahuset för koll av synen mitt tryck på
    vänster öga var på gränsen till acceptabelt när jag var där
    sist.
    KRAMAR TILL ER från
    Ulla och Sven

    SvaraRadera