måndag 11 november 2013

Stilla Natt & Fonden







Om ni bara visste hur länge jag gått och tänkt att jag skulle skriva några rader om fonden. Det var ju evigheter sen sist!
Jag tror faktiskt inte att jag skrivit något sen vi hade utdelningsdagen i maj!

Men även om det varit tyst om fonden här på bloggen så betyder det inte att den ligger i träda.
Tvärtom! Det händer en hel del och medel fortsätter att komma in, vilket vi känner oss glada för.
 De flesta medlen kommer från Fonus, Alfa Omega och kyrkan som har fonden som ett kondoleansalternativ.
(om någon inte vet vad en kondoelans är så kan jag kort berätta att om någon man känner dör, så brukar man skicka en sista hälsning till begravningen. Och det kallas för kondoleans. Där ger man en summa som är valfri till något som man tycker passar bra. Tex en blomsterfond, en förening, eller som till Julias fond).
Vi är väldigt tacksamma för allt som kommer in, men vill rikta några speciella tack till bla  Fryxellska skolan som skänkte en stor summa pengar efter sin arbetsdag " Operation Dagsverke" där varje elev ska arbeta ihop 100 kronor under en dag. Eleverna hade själva fått bestämma vart pengarna de samlat in skulle gå och iår gav man en del till Julias Fond. Många föreningar har också haft insamlingar eller andra aktiviteter där behållningen skänkts till fonden. Och så är ni en del som månadssparar. Det känns fint!

För några veckor sedan fick vi i familjen ett telefonsamtal från en av dem som arrangerar föreställningen Stilla Natt, som i år kommer att gå av stapeln den 9 & 10 december i Sunne Kyrka.
Det här blir 4:e året som föreställningen arrangeras och alla biljett intäkter går oavkortat ut till välgörenhet. Alla artister ställer också upp helt ideellt.

2010 gick behållningen till Demokrati Centrum här i Sunne
2011 till MODD- Mother Against Drunk Driving
2012 Delades summan mellan Cancerfonden och  Barncancerföreningens stuga Jon Bengtssätern som ligger här i Sunne.
Och i år kommer en del av behållningen alltså att gå till Julia Lindgrens Minnesfond. Det känns väldigt hedrande att fonden har blivit utvald att få ta emot en så fin gåva.
Om ni vill stödja föreställningen och Stilla Natt så kan ni göra det genom att köpa biljetter och gå och titta i kyrkan på föreställningen.
Vi har själva inte varit där föregående år, men de som varit där säger att det är riktigt vackert med en otroligt fin julstämning!
Jag har letat efter information om hur och vart man köper biljetter, och föregående år så har man kunnat förköpa på Sunne Tobakshandel, eller i kyrkan innan föreställningen.
Föregående år har biljettpriset varit 175.-/vuxen, och 95.- för barn under 18 år.
Jag vet inte riktigt om dessa priser stämmer i år, men de borde vara på ett ungefär.

Så, boka in 9 eller 10 dec i almenackan och kom till Sunne Kyrka!

(Jag skriver mer om detta så fort jag fått lite mer information.)





1 kommentar:

  1. Helt fantastiskt och fint att pengar går till Julias minnesfond.varit på en Stilla Natt konsert i kyrkan va så otroligt vackert och stämmningsfyllt.Vi kommer dit.LOVE Y

    SvaraRadera