söndag 30 oktober 2011

Fortsättning på romanisk weekend!



Oj, vilken fantastisk helg jag och Peter haft!
Ett stort tack till mamma, moster, morbror, syster och bror m fam som såg till att vi kom iväg och fick lite egentid, flärd och lyx på Dalecarlia i Tällberg!




Jag är alltid lite pirrig innan vi kommer iväg på våra ego-resor. Mina tankar handlar mest om  ifall vi ska ha något vettigt att prata om, eller ifall det ska bli pinsamt tyst...hehe

Här hemma pratar vi ju mest om vardaliga saker. Sådant som rör mat, tvätt, scheman, skolan, jobb och alla saker som ska göras...och det är väldigt sällan vi hinner sätta oss ner på tu man hand och bara vara.
Prata om oss, och vad vi tycker är viktigt här i livet. Och skulle vi någon gång få till en lugn stund med vuxenprat, så nog tusan ringer telefonen, eller så knackar det på dörren. Och så är The moment gone...

Men inte behöver jag vara orolig...så snart vi satt oss i bilen så lämnade vi vardagen bakom oss, och njöt i fulla drag av VÅR egentid!

Lite jobbigt under resan var att vi satte GPSén på "kortast körsträcka", och jag kan lova att vi har kört på konstiga vägar som gränsade till kostigar! Jag var bitvis rädd att vi kört vilse! Men vi kom fram och på köpet sparade vi hela 5 mil!

Väl incheckade på rummet så tog vi en promenad bland alla mysiga hus som finns i Tällberg. Byn är verkligen genuint gammel svensk, och riktigt mysig med trånga små gator som är bebyggda med hotell i gammal stil, mysiga boutiqer och cafeer . Och jag sneglade avundsjukt på alla timrade mysiga små stugor som finns i byn. Undrar om de som bor där vet hur fint de har det!



 Mitt i byn stog midsommarstången kvar,gjord på typiskt Dalamanér.


 En av alla mysiga stugor vi gick förbi.


Väl tillbaks på hotellet så åt vi en tapas buffé istället för "eftermiddagsfika". Sen gick vi till SPA avdelningen och bubblade en stund.
Tyvärr var SPA avdelningen belägen en bitfrån hotellet, vilket gjorde att man inte kunde strosa runt i morgonrock, och efter badet gå direkt till rummet. SPA avdelningen var helt OK men ingen höjdare. Eller så är vi jäkligt bortskämda med vår fina SPA avdelning här i Sunne, som vunnit utmärkelsen Sveriges bästa ett antal år i rad!

Men bada fick vi göra, och det var väl det som var huvudsaken:)

Efter det väntade en god middag, och det här är vad vi mumsade på...


Consomme på Havskräfta med dillpannacotta och parmesanflarn

Grillad regnbågslax och halstrad pilgrimsmussla serveras med saffransskum och puré på mandelpotatis samt säsongens grönsaker

Vitchokladmousse med havtornsgelé samt knäckflarn  

Gissa om vi blev mätta!

Och efter en god natts sömn och en brakfrukost på det (tror jag gick upp några kilon på den här resan...) så åkte vi hem igen mot Sunne, på de svängiga  kostigarna, lätt åksjuk, men vi sparade 5 mil igen!

Väl hemma känner jag mig avstressad och glad.

Glad för att vi fick komma iväg för oss själva.
Glad för att jag härhemma har en familj som jag älskar.
Glad för att jag har en man som jag njuter av att umgås med även efter våra 16 år tillsammans.


 

1 kommentar:

  1. Det var de finaste av ord det, min älskling!

    SvaraRadera