tisdag 26 februari 2013

Ursäkta frånvaron...


Jag vet inte riktigt vad som hände, men jag tog visst en time out från all social media...

Jag har bara varit hemma senaste veckan. Gjort det som faller mig in. Några träningspass på spa, promenader med Pixi, putsat några fönster, och så har jag grävt ner mig i en massa böcker som jag fullkomligt slukar.
Ibland är det skönt att bara få stänga dörren om sig och vara ifred, men nu tycker jag det är dax att komma ur " bubblan" och vara lite mer social igen.

Tänkte berätta lite om böckerna jag läst:

Flickan med de röda skorna är en berättelse av en mamma som mist sin lilla flicka i Leukemi. Boken är skriven ca 7 år efter händelsen och hon berättar om alla minnen som finns kvar av Hannah som flickan hette. Fina stunder, jobbiga stunder, bottenlös sorg, men också om hur livet faktiskt fortsätter, utan barnet som är borta, fast ändå finns hon med familjen varje dag.
Väldigt fint berättat och jag kände igen mycket av det hon skriver om sina känslor.
Även om man inte gått igenom något traumatiskt så skulle jag vilja rekommendera boken för att den beskriver livet på ett så fint sätt.

En dag är en kärlekshistoria som utspelar sig mellan två personer och historien sträcker sig över 20 år.
Emma & Dexter träffas på examen och har roligt tillsammans en natt. Morgonen gryr och de bestämmer sig för att fortsätta vara vänner. Och de blir inte bara vänner utan bästa vänner. Och hela tiden medan man läser så vill man bara att de ska bli ett par....om det blir så eller inte tänker jag inte avslöja här.
Tror att boken gjorts till en film som hade premiär under 2011, och den ska jag försöka se snart.

Jag saknar dig, jag saknar dig är en bok som jag läste för nån månad sen.
Handlar om ett tvillingpar där den ena flickan omkommer i en trafikolycka, och den andra försöker hitta sin identitet utan sin syster.
Lite barnsligt skriven och kanske mest ämnad för tonåringar?
Men ändå läsvärd. Man inser att livet kan förändras på ett ögonblick, och att man inte ska ha saker osagda till människor man tycker om.

Och så har jag ( liksom miljoner andra) börjat på 50 nyanser av honom...och den kommer troligtvis bli utläst inatt.
Snusk på väldigt hög nivå, men väldigt spännande.
Mr Grey och Ana upptar mycket av min vakna tid just nu...

Så- nu vet ni vad jag gjort senaste veckan.

Vad har ni gjort?











5 kommentarer:

  1. Kommer att tänka på en låt: "jag älskar far och mor, och mina röda skor" när jag ser den första boken. Jag hade ett par röda fina lackskor när jag var liten och trallade på den låten :)

    SvaraRadera
  2. Jag har haft besök av William och Elias i några dagar det var ,ovanligt att inte vara ensam när man somnar eller vaknar.Det var gott vill jag lova. Vi har varit ute hela dagarna åkt pulka , snowracer samt grillat korv. Gårdagen avslutade vi med pulkaåkning i månsken tillsammans med Birgitta och Ludvig vi hade tända marschaller utefter banan. William gillar fullmånen,jag tror att han var 4år när vi gjorde en bana i Hultet, jag glömmer aldrig när han stod på trappan och med stora ögon tittade och sa OJ va ljust och det finns bara en lampa och det är MÅNEN. Kram till ER Gunilla

    SvaraRadera
  3. Här har det varit förkylt i några veckor,har varit hemma från jobbet i två omgångar men har nu tänkt jobba imorron .
    Har som du läst en del och är för tillfället mest i kriminalromans världen.Just nu en norsk av Lindell som heter "sockerdöden".Är inte den bästa jag har läst men helt ok.
    Efter den blir det "två soldater" av Roslund&Hellström som har skrivit flera som har varit riktigt bra o ruskiga.
    Hellström är för övrigt med i programmet När livet vänder på TV i kväll.
    Tack för dina tipps ,på tiden att jag läser något annat än om mord!
    Lite VM på skider har jag också sett,idag gick det ju riktigt bra,Northug är svår att slå:)
    Men jag längtar efter att åka skider själv när det är så fint ute,men snart så.

    Jaa du gör helt rätt som gör det DU tycker känns bra.
    Mys med Leo ,Pixi o familj bla. Kramar Lena L

    SvaraRadera
  4. Skönt med lugna dagar och bara göra det du och din kropp orkar och vill. Jag läser i omgångar, ibland ingenting och sen helt plötsligt så läser jag alldeles för länge på kvällarna,,, blir lite jobbigt när klockan ringer morgonen därpå :) Eftersom hockeysäsongen fortfarande är igång så kretsar ju det mesta kring olika ishallar ;) Snart är det ju dags för cuper också. All träning och fokusering har ju gett resultat för grabbarna! Roligt :) Ha det så gott! Kram Ida

    SvaraRadera
  5. Har också läst några av böckerna och det är så himla skönt att bara få vara "borta" i en annan värld en stund, även om det för med sig tårar. Det är ett sätt att komma i närheten av ens egen sorg och kanske komma ett steg vidare.
    Just för tillfället har jag läst "Shamanens sång" om en oundviklig människa av Jan Lidbeck som är överläkare och smärtspecialist. Tipsa om denna bok till alla, speciellt de som jobbar inom vården, försäkringskassan, går med kroniska smärtsymtom och inte gör annat än önskar hämnas mot oförstående läkare och byråkrater. Så många kloka ord i en och samma bok har jag sällan läst förut. Skratt, gråt och djupa funderingar om livet.

    Kramar!
    Ps Grannen som är snickare står ute vid solväggen och jobbar i T-shirt!!!

    SvaraRadera