onsdag 14 juli 2010

Minisemester i Dalarna

Nu är vi hemma igen efter vår lilla semester tripp till Dalarna. Vi har hälsat på Maria, Calle och deras tre söta barn, som också var där på semester i sin sommarstuga.

De bodde verkligen idylliskt precis intill Venjansjön som ligger mellan Malung och Mora.

Barnen har sparkat boll och lekt ute nästan hela dagarna, och fast det skiljer en del år mellan våra och deras barn så har de haft det jättekul tillsammans!



Fotbolls match på G på gräsmattan!



I det här mysiga gäststugan har vi sovit.



Barnen har åkt 4-hjuling med Calle.



Peter sitter och njuter av kvälls solen.



Den här veckan var det som jag skrev i förra inlägget "Venjans veckan" med olika aktiviteter varje dag i byn.
Igår var det springlopp för olika åldrar.
Vädret var inte det bästa, det var åskskurar mer eller mindre hela dagen, så det var REJÄLT blött utefter spåret och speciellt i målområdet! Det plaskade rejält när barnen sprang i mål efter sina 1000 meter...






Alla barn fick priser och det var inte så noga vem som vann eller kom sist...huvudsaken var att man deltog, och alla barn fick en medalj och en leksak i pris.
Själv sprang jag 4100 meter i vuxenklassen på tiden 27,50, vilket jag är toknöjd med, även om jag var bland de sista att komma i mål.


Idag var det marknadsdag i Byn med massa olika aktiviteter. Bla kollade vi på när det bakades Skrållor, som är ett mjukt tunnbröd, och här bakades det tunnbröd i vedeldad ugn. Vi köpte med oss hem och det var så gott!




Väl tillbaks på hemmaplan i Sunne igen är det bara att packa upp väskorna som vi haft med oss, köra några tvättmaskiner och packa om min egen väska igen. För imorgon åker jag vidare till England!
Vårt boende har utlovat trådlöst internet, och stämmer det så kommer det kanske nya bilder därifrån imorgon kväll.

Chiao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar