lördag 17 juli 2010

Lördag...

På lördagen besökte vi en trädgård som heter West Green House Garden som ligger i Hartley Whitney, som är den närmsta byn till vårt lilla cottage.

Inte så långt bort, ca 5 km, men tillräckligt långt för att vi skulle köra lite vilse...igen...
Ja, herregud vad vi kört vilse under våra dagar här...inte nog med att det är svårt att köra i vänster trafik...vägarna är otydligt skyltade...och smala!
Jag är otroligt imponerad av Lena som vågade köra bilen, och impad av mig som orkade kartläsa henne åt fel håll- sååå många gånger. Men fram kom vi alltid, tillslut=)

Koncentrerad förare...


På smal väg...



Men hursom helst, här är några bilder från West Green House Garden, som är en gammal trädgård som bevarats genom att National Trust (som kan jämföras med våra K- märkningar)gått in som ägare, och finansiär.
En lite mindre trädgård än den vi besökte igår, men väldigt pittoresk och mysig.











Vi lyckades också hitta hem till general agenten för Tentipi i England, och hälsade på honom och hans fru Sue i några timmar. Även om jag träffat både Jon, som han heter och hans fru förut, så var det riktigt kul att få se hur de bodde och att få träffa deras barn.

På kvällen när vi kom hem så åt vi middag på baksidan, och njöt av solen som värmde skönt.



Efter maten var det dax att utforska omgivningarna...vi fick låna en orienterings karta och började promenera över stock och sten, in i fårhagar och ut ur hagar...över fält och bäckar...och genom många snår...




Det kändes som om vi var med i ett avsnitt av Hem till gården, fast på riktigt=)

Här är vi framme vid vårt hus igen...



Jag älskar alla dessa tegelmurar som verkar finnas i så gott som ALLA engelska trädgårdar!

Det verkar vara praxis att man murar igen sin trädgård på det här sättet.
Jag vet inte om det har att göra med att det är trångbott i England, att man på så sätt skapar sin egen lilla privata sfär...? Hursomhelst tycker jag att de är mysiga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar