tisdag 7 februari 2012

Varg...


Imorse kom chefen till jobbet och sa att de hade haft påhälsning av varg inatt. Stora spårr syndes i trädgården. Den hade smugit omkring på deras bakgård och nosat på mat som var utlagt till rådjur, och sen hade den även tassat upp på grannens trapp en liten bit.
Allt detta i centralaste Sunne!

Jag fick dåndimpen, tänkte på alla barn som går själva till skolan, och på lilla Pixi som skulle vara totalt chanslös mot en varg. Hon skulle vara som ett chips i en vargkäft...jag ringde kommunens jägare som hjälpt oss med attackerande måsar förut. Han hade fått fler påringningar under morgontimmarna från boende i samma område, men han stog maktlös. En varg rör man inte utan vidare i våra trakter!

Så då ringde jag länsstyrelsen som faktiskt lyssnade på vad jag sa, och tog min oro på allvar. De skickade upp en observatör direkt som kollade spåren.

Det var svårt att avgöra om det varit en varg där eller inte ...det kanske bara var någon som släppt ut sin hund på en nattkiss, som råkade bli på någon annans tomt...De vill helst ha bildbevis innan de sätter in spårning och andra åtgärder.
Men hursomhaver så har jag lovat att ringa dem igen om jag ser eller hör något. Har även lagt ut en blänkare på FB, så jag hoppas alla i Sunne är riktigt observanta och på hugget med sina kameror om det nu skulle dyka upp en "ulv".
Och så tycker jag att Länsstyrelsen ska ha en stor eloge som tar folks oro på allvar.




Jag vet att just vargfrågan är laddad i de områden där det förekommer varg, och det är nog lika många som är för som emot varg i vårt land. Jag har hört att det ska finnas ca 250 vargar totalt i vårt avlånga land. Och då undrar jag varför det känns som om det bor 500 vargar bara i Värmland?


Det skrivs varje vecka om folk som sett vargar, både i skog och städer. Och det är inte helt ovanligt att det sker attacker mot tamdjur. Jag har flera bekanta som sett varg, och min kollega ANna var nära på att klippa en med bilen för bara en vecka sen.

Min åsikt är att det mer än gärna får finnas varg i vårt land- det. Men när de börjar krypa inpå husknutarna hos folk- då är det något som inte står riktigt rätt till.

De vargarna ska bort!




1 kommentar:

  1. Vargen, den jagade jägaren... Hoppas ni får klarhet vad det är och att de flyttar bort den eventuella vargen så ni får känna er trygga. Jag önskar att jag var där och få se den :)

    SvaraRadera