torsdag 3 september 2009

Hot, tjat och mutor!

Den senaste tiden har varit full av tjat härhemma. På barnen. För att jag blir alldeles skogstokig när de inte håller ordning efter sig.

Igår när jag klev över tröskeln låg Julias
Skolväska
Flöjt
Flöjtboken
Jacka
Kofta
Gympapåse
Skor
i hallen precis innanför dörren.
Victor hade två kompisar hemma. De hade ungefär samma saker som Julia innanför dörren.Och jag tycker det är jättekul att de vill vara här och leka. De får till och med leka kurragömma i min garderob.
MEN, jag skulle vara ytterst tacksam om de sitter och äter vid matbordet, så soffbordet inte är ockuperat av halvuppätna youghurttallrikar med fastorkad müsli i eller att det är kexspår överallt i huset, för de har ju inte varit dummare än att de tagit med sig en näve med kex när de lekt kurragömma. Det betyder att det tom är smulor i garderoberna.

Så för att få tyst på mig själv och allt mitt gnäll och tjat har jag infört ett nytt system för deras veckopeng med start i måndags.
Istället för att jag ska dra av för allt som inte blir gjort på veckopengen som förr var 30 kr, så tjänar de nu ihop sina pengar. 10 kr varje dag mån-fred är full pott. Lör- Sön har de semester.

Och hittills har det gått som på räls. Sängarna blir bäddade och diskmaskinen blir tömd utan tillsägelser eller tjat=) Alla kläder är där de ska.

Varför, frågar jag mig själv- varför började vi inte med det här för lääängesen...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar