måndag 17 augusti 2009

Det var som katten...

Vi har en sjukling i huset. Katten Sixten mår inte bra. När vi var i Stockholm förra veckan, var han tydligen inblandat i ett kattslagsmål (enligt grannen som var ögonvittne).

Efter någon dag började han halta och lagom till att vi kom hem, så slutade han att stödja på tassen. Vi har letat, letat och letat igen på hans ben efter märken och sår. Men vi har inte sett minsta skråma! Under helgen har läget förvärrats. Tassen har svällt mer och mer för varje dag! Imorse innan jag åkte till jobbet, var jag faktiskt ärligt talat rädd för att tassen skulle spricka. Den var inte bara svullen. Den var GIGANTISK!

De senaste dagarna har han mest legat och sovit, och inte varit så matglad. Vi har bärt honom till matskålen så han har fått i sig några tuggor. Sen vill han genast lägga sig igen.

Som tur var fick vi en veterinärtid idag!

Så nu är den stackarn alldeles punkterad och dessutom kastrerad. Gissa om han mår dåligt. Han har försökt att resa sig ett par gånger. Men så fort han vrider på huvudet, så trillar han omkull...jag försöker att butta omkull honom, så han ska lägga sig ner, för han ska nog inte upp och gå än på några timmar. Just nu sover han ganska gott efter att nyss ha kräkts en hel del.*blä*

Jag tycker verkligen synd om honom, men samtidigt är jag glad att veterinären öppnat upp hans ben, (som hade tre små bitmärken) så att all skit kan rinna ut. Och det ska tydligen lösa sig själv. Han kommer att slicka rent såret själv tills det läkt ihop.

Här kommer några blodiga bilder...




Det största såret





Under tassen är det två mindre sår

Så nu hoppas vi att han kryar på sig snabbt, och att fler bråk inte står på tur!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar