onsdag 17 oktober 2012

Dörrar



Kommer ni ihåg i somras när jag tapetserade om på övervåningen? Jag berättade ju att mamma skulle måla vå ra dörrar vita, eftersom furu inte är det vackraste som finns...



Mamma har tålmodigt målat med en lackbets för att få en naturlig look, då lite av träet skulle lysa igenom...färgen luktade vedervärdigt och var riktigt starlk. Dessutom blev jag inte nöjd med det flammiga resultatet:(

Så igår åkte jag till färgaffären och köpte en mer täckande sort, vattenbaserad så man slipper måla med alla fönster på vid gavel.  Och efter en sisådär 2 timmar så hade jag målat karmar, lister och en dörr. Eftersom det är 3 dörrar som ska målas, och varje dörr ska målas minst 2 ggr, så känns det som ett evighetsprojekt.


Men resultatet blir bra, och det är det som är huvudsaken:)

Före målning med täckande färg:



Efter 1 strykning:



Just det- Badrummet (nästan) klart. Taklister och en fläkt är det som återstår, och idag är det dessutom nystädat, så jag ska ta lite bilder och lägga upp, så får ni se hur det blev.

3 kommentarer:

  1. Men vilken skillnad att vitmåla dörren!!! Superfint!

    SvaraRadera
  2. Ja, den första strykningen ser ut som man bara lagt en tunn grundfärg så det blir helt klart bättre med heltäckande färg :)
    Det bästa med att dörren målats med den äckelluktande färgen är, att då kanske inte kvistarna kommer lysa igenom lika snart. Räkna med att du får måla ett lager till efter några år för kvistar har en tendens att lysa igenom efter en tid, tyvärr.
    Det blir mycket lugnare när man målar över furu med alla dess kvistar. Ett tips: hos oss har vi lackat ett furugolv i vitlasyr några lager och det blev jättefint. Det är skönt att slippa den gula färgen så som furu blir efter några år.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Snyggt! verkligen skillnad mot både lasyr och furufulgul!

    SvaraRadera