fredag 2 april 2010

Glad Påsk!

Glad påsk till er alla som läser på bloggen!

Idag har vi haft Peters pappa på besök. Han kom farande med färdtjänstbussen vid två och stannade till klockan sex . Det måste vara lite av ett äventyr för han, då han inte varit utanför dörren sen julafton, då han också var här hos oss.
Han sitter ensam hemma hela dagarna, med avbrott för hemtjänsten som kommer några gånger varje dag. Peter är förståss där och hjälper till med ärenden några gånger i veckan, men tiden räcker aldrig till för några längre besök, och då känns det skönt att kunna bjuda hem han ibland, och riktigt kunna pyssla om honom.

Idag har jag klippt honom, och Peter har fixat till hans naglar som han har svårt att klippa själv. Så har vi kollat på datorn och sökt på massa roliga kort och händelser från förr, som han tyckte var kul att få se. Han är förr 1921 och är definitivt ingen hacker om man säger så.... Han kunde inte riktigt förstå att det går att söka på vad som helst, och få fram informationen direkt.

Vi har haft Peters syster Gunilla här på eftermiddagsfika också. Av henne fick vi den här gulliga påskblomman.





Och så har vi ätit god mat tillsammans allihop. Jag gjorde det enkelt för mig och skippade den traditionella påskmaten och körde på ugnsbakad lax med potatis och en kall dillsås. Jag piffade till den ena laxen med vanlig grön Basilika pesto, och den andra med cajunkrydda. Bakade fileerna i ugnen i ca ½ timma. Blev jättegott!





Nu har alla gäster lämnat huset och jag ska sjunka ner i soffan med en bra bok och ett glas gott vin. Det är mysfredag det. Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar