fredag 9 september 2011

Skola & Läxor



Nu har skolan dragit igång på allvar.
Juli har börjat i 5:e klass, och har samma klasskompisar, och samma fröken som förra året.
Hon tyckte att det var tråkigt att börja skolan i år...varför kan hon inte svara på, men jag antar att hon hellre skulle vilja ha sommarlov lite längre bara...Lilla Fröken är nämligen ganska bekväm av sig nuförtiden...



Julia vid köksbordet med maaaasor av läxor

Victor därmot har bytt skola, till högstadiet (herregud, vart tar åren vägen...det var ju inte längesen han knallade iväg till första dagen i 1:a klass!!!).
Lite pirrigt var det inför skolstarten, men som tur var så har han en kompis som också var "lite pirrig" så de två har varit lite som ler & långhalm de här första veckorna. Cyklat tillsammans på morgonen till skolan, och hängt ihop på rasterna. Känns jätteskönt att han har någon att hänga med, när det är lite nervöst.

Än så länge så går allt jättebra i skolan för honom, och han stormtrivs med allt...förutom sin tyska fröken som han inte alls gillade, med påföljd att han bytte till spanska efter en vecka.

Läxor är det gott om även för honom, och ibland känner han sig stressad eftersom det är mycket träningar på eftermiddagar och kvällar.
Fotbolls säsongen håller fortfarande på, samtidigt som hockeyn redan rivstartat...
I- lands problem, men för en 13 åring som tycker allt är kul, så kan det vara svårt att göra egna val och prioriteringar själv...Men det lutar åt att fotbollen ryker nästa år...

Något som är skönt nu när båda är lite äldre är att de läser sina läxor själva. Peter och jag brukar oftast bara förhöra glosor, annars fixar de allt galant själva:)







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar