fredag 9 september 2011

En sista suck från växthuset!





Den här sommaren har varit riktigt rolig, och mycket beror det på vårt fina växthus.
Jag ångrar inte en sekund att vi (eller snarare Peter) la ner så mycket tid, kraft och slantar på ett litet grönt glashus...
Det har varit en fröjd att följa hur allt vuxit och mognat. Och som det vuxit sen!!! Gurk & tomat plantorna som var små och taniga i våras växte så de slog i taket i juli. Och tomater har vi haft i part och minut, och tillochmed kunnat ge bort en del som vi inte hunnit äta upp själva.



Den här plantan heter Sweet Olive, och det stämmer bra med vad den levererat. Små olivformade tomater, såm är SÅ söta och goda. Ska försöka spara frön av den till nästa år:)





Gurkorna har gått sådär...vi har skördat ungefär 6-7 st. Tyvärr fick plantan någon kostig sjudom på bladen, tror det är någon sorts svamp eller mögel, som gjort att bladen sett väldigt tråkiga ut. SMaken på gurkan däremot var det inget fel på!

Och så det jag är mest stolt över!!! Fikonen!!!!
En liten tanig planta från Granngården i våras, har vuxit sig stor och stark, och bär redan 8 frukter. Jag hoppas de hinner mogna innan frosten kommer bara...

Nu väntar jag på att allt ska mogna och bli klartså vi får rensa ur allt visset ur krukorna, och göra höstfint i växthuset inför vintern.

Kan man ha julpynt i ett växthus???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar