lördag 7 juli 2012

Begravningsdagen

Hej vänner,

Vilken dag! Vilka känslor. Så mycket sorg och kärlek på samma gång är svårt att smälta.
För mig vibrerade hela kyrkan idag av allt som hände.  Alla fina blommor, prästens ord som stämde så bra, som gjorde att hela begravningen kändes ljusare, den fina musiken som kändes rätt, och så alla ni som var där och delade dagen med oss, hedrade Julia på hennes allra sista dag. Allt var så sorgligt och fint på samma gång.
Bitvis kändes det som om hjärtat skulle brista av saknad och sorg, men också över den kärlek som finns kvar för Julia. Jag kommer alltid att ha två barn och älska dem lika mycket bägge två. Att hon är borta ändrar inte det. Så är det bara.

Ett stort tack till alla er som kom, jag vet att många av er rest långt, en del har säkert pusslat för att få barnvakt för att komma iväg, och jag vet att en trogen läsare som kom fyllde 80 år idag...tack Ulla för att du delade "din" dag med oss. Och ett stort tack till alla Julias klasskompisar och vänner som kom. Jag såg på många av er att det var jobbigt, men jag hoppas att ni inte är ledsna längre nu. Ett stort tack också till Fonus med Yvonne i spetsen som ordnat allt så fint. Och till Ina och Ritha för den fina musiken! Och till prästen Anna Christina för dina fina ord om Julia.

För mig kändes det som om hon fick en begravning värdig en prinsessa, precis som vi ville.

Något som kändes bra idag var att få ge så många av er en kram. Flera av er har följt oss länge, men vi har inte haft möjlighet att ses. Därför kändes det extra skönt att få ge en stor kram idag, som ett litet tack för allt stöd ni visat.

När begravningen var över och vi kom hem och tittade igenom högen med kondoleanser höll vi på att svimma! Att så många av er har skänkt en slant till minnesfonden och barncancerfonden kunde vi aldrig drömma om!

Nu på kvällen tog jag och farmor en promenad till Julias plats på kyrkogården för att titta på alla blommor. Fonus hade format alla blommor ni gav till ett stort hjärta. Flera hundra rosor och sommarblommor. Så fint!

Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka smälta allt som hänt idag. Farmor är här på besök i några dagar, och då vill jag inte sitta framför datorn, så därför kanske det inte blir så tätt mellan inläggen nu ett tag.

Om ett par dagar tänker vi lämna Sunne och andas lite annan luft, men jag tar datorn med mig.

Kram på er och tack för idag!


14 kommentarer:

  1. Det var såååå fint... Det gör så ont i mig för Julias skull men också för er skull att ni ska behöva leva med saknaden...
    Jag hoppas ni får en härlig resa, kraaaaaaaaaam

    SvaraRadera
  2. tack snälla ni för att vi fick dela den fina stunden med er idag,trots allt det sorgliga var det ljust och fint.Ni finns i våra tankar.Ta hand om varandra.Vi var på Julias plats på kyrkogården förut ikväll och det var så otroligt fint,
    Många varma kramar från fam.Jäfverström

    SvaraRadera
  3. Lena Grahn07 juli, 2012

    Bengt och jag var inte på begravningen, men ni fanns och har ofta funnits i mina tankar den senaste tiden. Det gör så ont i mig att det skulle gå så här.

    Du har rätt; det viktiga i livet är de människor vi står nära. Allt annat är av mindre betydelse.

    Varm kram från Lena G

    SvaraRadera
  4. Många varma styrkekramar till dig Maria, Peter och till Victor! Jaa det var verkligen en fin stund för er fina Julia. Julia kommer alltid vara i er närhet och vaka över er som den fina ängel hon nu är.
    Ni finns i våra tankar, ta hand om varandra <3 kram Ida Lars Martin och Albin

    SvaraRadera
  5. Vi var till Julias plats på kyrkogården i kväll och lade ner några sommarblommor. Så fint ordnat det var med alla handblommor som var lagda i en form av ett hjärta. Vi var i sällskap med din gamla chef Maria. På kyrkogården träffade vi Julias lågstadielärare. Tanken slog mej att en sådan här tragedi drabbar så många, som ringar på vattnet. Det värsta är att det händer någon stans, varje dag. Detta som inte får hända! Forskningen är så viktig!!
    Vi tänker på er, ta hand om varandra <3

    SvaraRadera
  6. Mitt modershjärta blöder, det gör ont i hjärtat på mig över er förlust av er vackra dotter, jag känner inte er och inte Julia men ändå gör mitt hjärta ont och jag gråter, hur ont gör det då inte i era hjärtan? Jag tänker mycket på er och det känns bra att läsa att begravningen blev så bra som ni önskat.
    Jag vill tacka dig för att du delat med dig av er kamp, den har berört djupt...
    Jag önskar er en underbar semester och att ni trots saknaden och tomheten kommer kunna njuta av att komma från Sunne en stund...
    stora kramar till er från Lena

    SvaraRadera
  7. Vi var också vid gravaen igår, Magda ville se platsen innan hon åker iväg på sitt ridläger, det var verkligen jättefint.
    Ni finns i våra tankar.
    Magda,Albin,Cissi,Peter

    SvaraRadera
  8. Var där i tanken...
    Massor av kramar till er!

    SvaraRadera
  9. Maria, Peter och Victor det var så fint och det kändes så bra
    att få vara med er och Julia. Julia och ni kommer alltid att
    vara i våra tankar. Hoppas nu att ni får ha några bra
    semesterdagar.
    Kramar i massor från

    Ulla och Sven

    SvaraRadera
  10. Maria, Peter & Victor det var en mycket fin stund i kyrkan i går. Att krama om dig (er)kändes så bra, fasten jag inte hade några ord just då till dig.. Men du ska veta att du/ni & er vackra ängel finns i mina tankar hela tiden..
    Många kramar <3 Lina

    SvaraRadera
  11. Även jag hade mina tankar hos er denna lördag förmiddag. Ingen skulle behöva vara med om det ni går igenom. Så fint att det blev en så vacker stund.
    Sen vill jag också säga att du är en enastående och fantastisk kvinna, Maria! // Marianne

    SvaraRadera
  12. Vi var inte heller med på begravningen men vill att ni ska veta att ni ständigt finns i våra tankar. Ha det nu så bra när ni åker iväg och ta hand om varann. Kramar till er. Lena W

    SvaraRadera
  13. Det var så himla fint!!!! Särskilt lalehs låt!! Den passade jättebra. Goa fina Julia, jag minns i 2an när vi jobbade med skolsystemet att vi två jobbade tillsammans med jorden. Det känns så bra att ha något med Julias handstil på.jag hade aldrig någon relation till Julia, men jag kommer ändå att sakna henne i all evighet.
    /en kille i klassen som alltid kommer att sakna dig Julia

    SvaraRadera
  14. Tack för den fina stunden i kyrkan, så fina bilder på Julia er älskade prinsessa, bra val av musik och de som sjöng och spelade gjorde stämningen så vacker. Hela kyrkan var fylld av tårar och ni vet ju varför - Julia gjorde ett avtryck här på jorden, genom att vara denna där goa och kärleksfulla människa hon var!
    Tårar har vi fått för att lätta vår smärta, så jag hoppas också att alla dessa barns tårar känns lite lättare idag, även om saknaden efter Julia kommer finnas där länge.
    Önskar er en rofylld och skön semester!

    Varm kram från Annika, Hans, Malin & Frida

    Ps! Om Fonus eller du har en bild på hjärtat av alla blommor så får du gärna lägga ut den på bloggen om det känns rätt för dig/er.

    SvaraRadera