onsdag 16 juni 2010

Rapport från ridlägret

Igår kväll åkte vi till Västerottna för att gratulera Julia på 10 års dagen.
Hon blev glad när vi kom, och hon blev jätteglad över sina presenter som var en mankam, gummisnoddar för att göra flätor på hästarna, ett grimskaft i rosa samt ett par korta mocca chaps som sitter på vaden. Ridlägret i sig var ju den stora presenten, men några paket på födelsedagen måste man ju få oxå=)

Tjejerna på ridlägret hade smugit upp tidigare än Julia och väckte henne med en "ja må hon leva" sång på morgonkvisten.
Eva Lisa som lagar maten åt dem på dagarna hade ställt till med kalas och gjort en stor gräddtårta. Så hon blev ordentligt firad fast inte vi var med på dagen. Det tykte jag var jättegulligt gjort.

Så här såg det ut när Julia öppnade sina presenter.







Bästisen Clara följde också med och grattade. Och så var hon nyfiken på hur lägerlivet var.



efter presentöppningen var vi inte så intressanta längre utan tjejerna pep iväg in i ett av husen som de sover i. Och ordning och reda råder inte på det här stället kan jag tala om...men det är en del av charmen, att det är lite hipp som happ. Obäddade sängar och kläder och skor i en salig röra.



Vi gick för att kolla på hästarna som var utsläppta i hagen för natten.



Vi gick in i hagen och visslade till. Då plötsligt kommer 9 hästar i en flock och springer nyfiket emot oss över ängen. Jag fick gåshud för det var så himla fint!







Den här herren var faktiskt med på ridskolan redan på min tid. Jag har glömt vad han heter, men han är hela 28 år gammal och går fortfarande med på några lektioner då & då.



Det här är Blixten, den största fjordingen jag nånsin sett! Han var något av en fotfetischt eftersom han gärna slickade på fötter... snäll som ett lamm trots sin storlek...







Och här är Julias häst på ridlägret, Lady.



Det är ingen direkt kärlek mellan dem eftersom Lady är lite busig, och Julia är lite rädd för busiga hästar... Men är det nyttigt att få rida på något annat än halvsovande ridskolehästar oxå.



På gården finns massor av djur...ankor, grisar,höns, kor, marsvin, kaniner ...och getter som tjejerna hämtar i hagen ibland, och så tar de en promenad med dem i koppel efter vägkanten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar