onsdag 25 februari 2015

Falukorv på lite annorlunda sätt...


Ibland är vardagsmaten SÅ tråkig att laga när tiden är knapp, så jag tänkte tipsa er om en rätt som jag själv gillar som sköter sig själv i ugnen medan potatisen kokar klart. Dessutom är den nyttig och god:)

Du behöver:
1 falukorv
½ pkt hackad fryst grönkål
1 buljong tärning (höns el grönsak)
½ tub riven pepparrot eller färsk riven pepparrot
Vetemjöl
Smör
Grädde+mjölk
Riven ost





Siva korven i ganska tjocka skivor och lägg i en gratängform. Häll ut en halv påse grönkål i en kastrull och låt fräsa på tills allt är tinat. Häll på ca 2 msk smör och blanda, red av med ca 3 msk mjöl. Blanda och se till att det inte är vattnigt utan mer som en tjock gröt. Om det är vattnigt tar man bara i mer mjöl. Smula i buljongtärningen och häll på en skvätt grädde och några dl mjölk. Låt koka upp under omrörning och koka en stund. Konsistensen ska vara lite lösare än spenatstuvning. Smaka av med pepparrot - ca ½ tub eller nån msk färskriven. Jag gillar när det är lite "sting" av just pepparrot...
Häll såsen över korven och riv över osten.
Gratinera ca 20 min i 225 grader eller tills allt fått fin färg.
Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar