söndag 21 december 2014

Mera mat...

Idag har jag lagat mat till Olle. Två olika rätter- Köttfärssås med pasta, och rotsaksblandning med grönsaker och lax. Allt mixat i matberedaren till lagom såsig konsistens. Jag är inte petnoga med att han ska äta hemlagad mat, men jag vill inte att han BARA ska äta burkmat. Så vi varierar lite, och när andan faller på så gör jag några olika rätter och fryser in i portioner i plastmuggar. 

Och när det var klart så stekte jag årets julköttbullar. Jag gjorde som Ernst visade i sitt senaste julprogram, fyllde smeten i en spritspåse och spritsade ut köttbullarna i handen och la sen ner dem på skärbrädan. Oj så smidigt, och lätt, och jämna storlekar på bullarna blev det också. (När jag rullar för hand blir de alltid större och större ju längre ner i bunken jag kommer:)



En snabbvisit hos mamma hann vi också med och så rundade vi av kvällen med att kolla en period på victors match i ishallen och sen blev den en pizza till kvällsmat eftersom jag ansåg att jag stått nog mycket i köket den här helgen...

Det är inte helt lätt att laga mat med en bebis ska jag erkänna. Jag får ha ett öga i grytorna och ett på Olle. Han börjar bli busig! Snäll men med en räv bakom örat:) Kan han ställa till med något bus så gör han det! 

Just nu så vräker det ner snö här så imorgon ska jag minsann leta bebispulka och så får det bli en riktig utedag med mina grabbar!


5 kommentarer:

  1. Tack för tipset med köttbullarna! Åh du, de där bebispulkorna välter så himla lätt, kolla någon som är riktigt bra.
    Önskar er en fin julhelg med tindrande ögon och mycket julgott!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Desamma till dig och din familj Annika!

    SvaraRadera
  3. Jag har en bäbispulka du kan få =) inte alls mycket använd =)

    God jul!!

    Helena å Thor ( å resten av familjen oxå ) =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, nu har jag redan köpt en pulka, så synd att jag inte såg ditt svar innan:(
      God jul till dig och familjen!

      Radera
  4. Nu önskar jag er alla en riktigt GOD JUL. Kram från Ulla

    SvaraRadera