onsdag 17 december 2014

BVC 8 månader och promenad i solen!

Så var det dax för Olles 8 månaders kontroll på BVC.
Lite rosslig och snorig men vi kom iallafall iväg!
Han var som en liten orm på skötbordet och ville inte alls ligga still vid på och avklädning- mycket egen vilja nu! 
Men tillslut hamnade han naken på vågen och den stannade på 9520 g. (en ökning med 580 g sen 6 månaders kollen), 
Längden var 73,2 (70,8 vid 6 mån) så nog växer han lillkillen! Viktkurvan har börjat dala lite och det har nog att göra med att han är så rörlig och gör av med mycket energi på dagarna + förkylningarna.
Sköterskan kollade hörseln och han reagerade bra. 
Hon lyste med en lampa i ansiktet/ögonen för att upptäcka ev skelning, men hittade inga tecken på det, så summa summarum såg allt bra ut.

När BVC var avklarat så var han riktigt trött och ville sova, så jag packade ner honom i åkpåsen och tog med mig Pixi ut på en långpromenad i solen. Skönt men kallt! Pixi uppskattade att få sträcka ut ordentligt, det blir lite si och så med motionen nuförtiden...




Resten av dagen har vi hållit oss inomhus eftersom hostan sätter igång så fort han håller igång eller är utomhus. Nu ikväll provade vi med lite glass för att lindra den onda hostan/halsen, och ja,det var med blandad förtjusning han åt isglass för första gången...

Han vill ha mer hela tiden, men så fort glassen kom in i munnen så blev det väldigt roliga grimaser. Kanske isade det i de små tänderna...?







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar