söndag 16 december 2012

Full vinter...



Herregud vad det snöat i helgen! Jag vet inte hur många gånger jag varit ut och skottat...Till en början var det fjäderlätt snö som föll, men idag har det varit blötsnö och då har Peter skyfflat både hos oss och vår granne som är till åren och har det lite jobbigt. Med all snö som kommit känner jag mig säker på att det kommer att bli en vit jul iallafall, och det gör mig glad. Det blir inte samma sak om gräsmattorna är framme på julafton...
Den här julen kommer inte att bli sig lik på något sätt,det kan jag lova, men vi försöker att ta oss igenom alla förberedelser på bästa sätt, fast beslutna att det ska bli jul i huset även om inte Julia är med oss fysiskt. Varenda kartong med julsaker som jag plockat fram finns det minnen ioch det har fallit många tårar medans tomtar placerats ut, och barnens julpynt har plockats fram. Jag tvekade lite i frågan om att julpynta även Julias rum, men bestämde mig tillslut att det ska vara sig likt även där, så nu lyser en stjärna i fönstret och hennes favorit minigran med ljus är på plats. Ser hon oss, så tror jag hon är nöjd.

Min bror har ju varit här över helgen och hälsat på, och han har minsann inte fått vila. Igår möblerade vi om, och vi konstaterade att det var som att spela domino...en sak dit, en sak hit. Möbelr har flyttats från källaren, till vardagsrummet, och en del har bärts upp på andra våningen. Tur att han har stora muskler och inte är rädd för att ta i:) Resultatet blev över förväntan, och jag är hur nöjd som helst. Bilder kommer under veckan.

Just nu lever vi i halvmörker här i huset. Halva huset blev utan ström i kväll, och hur mycket Peter än bytte proppar så funkade det inte. En kille från Fortum kom efter ett par timmar och kostaterade att felet var i skåpet ute på gatan. Felet åtgärdades och han åkte iväg. Efter 1 minut hände det igen, vi ringde Fortum återigen och gick igenom alla deras menyer och knappval och han kom tillslut tillbaks och konstaterade att det måste vara ett fel på kabeln in i vårt hus. Om det skulle åtgärdas så var de tvugna att åka till en annan stad och fixa kablar och det skule bli sena natten innan det var klart...
Så vi tog beslut att de får ordna till det här imorgon istället eftersom det är sent och vi vill gå och lägga oss snart.
Så, nu står pannan still och vi vet inte hur kallt huset kommer att vara när vi vaknar. Om det är jättekallt får Pixi följa med till jobbet imorgon...Kyl och frys har kopplats till skarvsladdar som går in i ett rum där strömmen funkar. Och jag hoppas innerligt att det finns lite varmvatten till morgonduschen...

3 kommentarer:

  1. Jag är övertygad om att Julia ser stjärnan i fönstret. Tråkigt med strömen, sådant krångel vill man helst slippa nu på vintern. Vi gjorde julskinkan i helgen (som vi vann av Lions på torget) den blev väldigt god. Sköt om er och som sagt säg till om ni behöver en hjälpande hand.
    Cissi & Peter

    SvaraRadera
  2. Skoj att möblera om! Väntar med spänning efter bilderna :) I Arvidsjaur har vi också fått skotta ryggarna krokiga. Det bara faller och faller... Fint när det fallit klart, men just när det snöar är det så mörkt (solen, eller det lilla ljus solen förmår alstra, tar sig inte genom molnen). Kram!

    SvaraRadera
  3. Och här i Karlstad är det visserligen fortfarande vitt men idag slaskigt och snorhalt på sina ställen. Självklart kollar Julia till er och ser sin stjärna lysa. Hoppas ni fått strömmen åter och en raggardusch i köket får väl duga annars :)) Säger som de gjorde på Musikhjälpen förra veckan - slösa inte med vatten tänk på barnen i slummen som knappt har vatten för dagen...De fick in över 23 miljoner i år!!!! Det finns kärlek och omtanke!
    Kram till er!

    SvaraRadera