fredag 14 december 2012

En liten fredagshälsning...



Hej på er därute i stugorna. Hur har ni det?

Här har jag tagit fredagkväll och sitter och njuter av värmen från en brasa. Det finns inget som värmer så gott som en brasa när man är sådär frusen ända in i märgen. Nu är jag så varm att jag får dra mig tillbaks lite för jag börjar bli svett under fotsulorna:) Och då åkte datorn fram.

Min bror Marcus har precis anlänt med buss till Sunne och han ska stanna hela helgen. Imorgon tänkte jag använda hans starka armar till att möblera om lite i vardagsrummet. En liten ide vi fick för nån vecka sen om att möblera om med sånt som vi redan har hemma...jag är inte riktigt säker på om det blir bra. Men om det blir som jag tänkt så kommer bilder inom kort på en minimakeover.

Veckan har varit riktigt bra. Jag har tagit mig i kragen och börjat träna igen. Och jag märker effekt direkt. Humöret blir så himla mycket bättre. Jag känner ett sorts lugn inombords som känns så skönt. Stunderna av tillfredställese och lugn är guld värda!
I går var jag till Karlstad för min första date med Liselotte, min terapeut. Vi samtalade nån timma och jag hann  berätta i stora drag vad vi varit med om. Vi ska träffas igen efter jul och då ska jag fortsätta berätta. För prata kan jag, och jag har mycket att berätta.... Sen ska hon börja hjälpa mig att bearbeta det som hänt. Hon kändes lugn och trygg, och det var inte svårt att lätta hjärtat från djupet. En bra början tycker jag, och jag är glad att jag gjorde slag i saken och tar tag i att börja bearbeta alla minnen och jobbiga tankar.

Nu ska strax jag och brorsan åka upp till ishallen och kolla på Victor som spelar match med U-16 mot Färjestad. Peter har trivselkväll på jobbet så han kommer säkert efter lite senare.

Och innan jag rundar av det här lilla inlägget så vill jag skicka en varm kram till er som läser, till er som kommer fram och ger en kram, eller till er som säger uppmuntrande sakerdär vi träffas. Det kan vara framför frysdisken på Ica, på SPA eller på stan. Vi möts lite överallt.
Det ni gör och säger gör mig varm i hjärtat.

Och Lotta, man kan inte kommentera nog mycket här. Varje ord ni skriver tillbaks slukar jag. JAg är glad att ni finns.

VArma fredagskramar till er därute!
Nu väntar ishallen!

9 kommentarer:

  1. Så kul att höra att du mår lite bättre !! Följer din blogg med stor inlevelse o tänker mycke på er o vad ni går igenom ! Bra att du har tagit hjälp, skönt att prata ! Kram Ewa !

    SvaraRadera
  2. Åå nu va vi hemma från ishallen... De lyckades inte riktigt men kämpade på bra :) Vad skönt med en värmande brasa, jag saknar vår kamin som vi hade i vårt förra lilla hus.. Nu eldar vi med vedpanna så det blir fortfarande go värme men saknar den där "direkta" värmen :) Ha en bra helg och möbla på! Kramar Ida

    SvaraRadera
  3. Det är skönt att du fått en "själshjälp", för det är just vad man behöver då man är sargad inombords, förutom alla vänliga ord och kramar. Och sedan får du en "homestylerhjälp" oxå, inget fel alls. Har du läst boken "Ljust & fräschtboken" av Fredrik Lindström och Henrik Schyffert, om inte så kan jag rekommendera en dra på smilbandet bok :))
    Här har vi också tänt i brasan och julklapparna slås in, riktigt mysigt. Snön vräker ner, så jag skickade ut min käre man att skotta.
    Varm helyllekram!


    SvaraRadera
  4. Åhhh va bra, då fortsätter jag kommentera ;) Skönt att höra att du har funnit en terapeut, som kan vägleda på livets krokiga stig.
    Hoppas vi ses mer på Body Balance :) Det är ju så mysigt <3 Kram Lotta

    SvaraRadera
  5. Både kroppen och själen ska ha sitt. Skönt att höra att du kommit igång med båda. Tänker mycket på dig! Kram!

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  7. Maria, skall bli roligt se nya rummet men det var ju så fint
    klart är ju att det är roligt att ändra.
    Ja snö har vi, Lennart har varit här och skottat idag, jag har
    försökt klarat det själv förut, hoppas det inte blir så mycket
    mer.
    Kramar till er alla
    Ulla och Sven

    SvaraRadera
  8. Blir glad när jag läser att du får bra hjälp Maria! De finns där för oss. Kul att göra om hemma! Själv har vi väl inte riktigt fått till ett färdigt hem. Haha! Det är väl klart bitvis. ;) Skulle vara såhimla kul att träffa er! KRAAAAAAM

    SvaraRadera
  9. Det var jag Bettan som glömde....igen!

    SvaraRadera