torsdag 26 januari 2012

Resan till Egypten


Nu har vi hunnit vara hemma i någon vecka, och jag har äntligen laddat alla bilderna ur kameran. Vi tog över 200 bilder under vår vecka, med den nya kameran. Det tycker jag är bra jobbat! Peter är den som tagit de flesta bilderna. Och han har verkligen tagit kort på allt & alla vi mött & sett. Kul att ha kvar som minne:)
Resan började mitt i natten, då jag blev upphämtad av Fam Lundström kl 12,00, sen åkte vi mitt i natten mot Stockholm och Arlanda.
En tidig morgonfika innan vi går till vår gate.

JÄTTETRÖTT!
 ÄNNU TRÖTTARE Victor som fick gå upp kl 4 på morgonen.


Väl framme efter 15 timmar på resande fot så får vi hotellrum om vi inte riktigt var nöjda med...vår el krånglade, toan gick inte att spola, altandörren gick inte att låsa mm.
Ändå stog personalen bara och tjatade om "Very good room"....dessutom var balkongerna gjorda för ungefär 1½ person...och vi var ju 9 i vårt sällskap....Vi ville ju så gärna sitta och spela kort på balkongerna på kvällarna. 
När vi sedan går till gymmet dagen efter så visar det sig att 99% av maskinerna och hantlarna är trasiga.
Då blev herrarna i vårt sällskap lite morriga och ringde Solresor, som var snälla och ordnade allt på bästa sätt för oss.
Vi fick nya rum med STORA balkonger som ni ser på bilden. Vi fick dessutom ett extra rum, och tillstånd att träna på grannhotellet. All heder åt Solresor som vill ha nöjda gäster!

Väl installerade på våra nya rum, så kunde vi börja njuta av vår resa!
Hotellet hade två poolområden. Fina bägge två. En pool var uppvärmd och behaglig att bada i. De andra var kalla som satan och den enda jag såg bada i dem på hela veckan var typ Felicia som verkar vara ett vattendjur:)

 Mycket mat fanns det att välja på varje dag- men tänk vad bra om den hade gått att äta också!
Allt såg gott ut, men smakade i stort sett ingenting! Vi levde på pasta, omeletter och lite annat under veckan.
Tror att det är på det här viset på alla all inclusive hotell i Egypten, så det var inget unikt för vårat hotell. Maten är helt enkelt inte smaklig för våra nordiska gommar.
Ryssarna på hotellet däremot åt STORA portioner av allt!




 Korsords funderingar vid poolen...



Flera dagar när det inte blåste gick vi till stranden.

 
Och äntligen fick vi prova på att snorkla. Det var fantastiskt fint, och det kändes på riktigt som att simma runt i ett akvarium. Massor av nyfikna fiskar i olika storlekar och färger. Varmt var det också i havet. Ca 24 grader.



 Peter Mamma och Kenneth gick ner till stranden sista morgonen för att se soluppgången som är ca 6,30

Romantiskt värre:)






Tack Mamma och Kenneth och fam Lundström för en härlig och skön vecka!

(Fam Lundström finns också med på många av våra bilder, men jag vill inte hänga ut dem här på bloggen utan att de vet om det. )

1 kommentar: