torsdag 26 januari 2012

"Ett litet projekt" är klart!


Kommer Ni ihåg att jag rev isär en grön fåtölj precis före jul...?
Det tog ett tag att få fram materal att klä om den, men nu är det alltså klart!
Mamma var snäll och köpte skumgummi och vadd till mig i Karlstad eftesom det inte går att få tag på här i Sunne. Tiden var också knapp precis före jul, och jag orkade inte offra ½ dag bara för att åka och köpa det som behövdes.
Tyget är precis samma som på våran vardagsrums soffa. Ljust, neutralt och slitstarkt som bara attan. Köpte 1½ meter på möbelaffären där jag tidigare jobbade. Glömde att fråga vad det kostade och fick mig en rejäl chock när räkningen kom. 1000.-!!!
Började med att ta bort allt gammalt tyg, och all stoppning som luktade blä (stolen har stått i ett kallförråd, och blivit fuktig och torr om vartannat, därav lukten). Trästommen däremot var som ny, av prima virke, så det vara bara att sätta igång och häfta på den nya stoppningen.
Först några lager kallskum i sitsen tills det blav lagom mjukt och sittvänligt. Sen på med några lager vadd, svepta så att det inte stramar för mycket.
Knapparna i sits och rygg var det pilligaste att få till.




Häfta, häfta.....
 Benen skruvade jag av och betsade i samma nyans som parketten i rummet.

 Och så här blev resultatet!

Nu har vi en nästan ny fåtölj som passar lite överallt då den tar sån liten plats. Att den dessutom varit mormor och morfars får mig att bli lite nostalgisk:)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar