torsdag 16 september 2010

Nu räknar vi poäng!

Vid bussresan i söndags till LLA diskuterade vi föräldrar som var med i bussen det här med barnens veckopeng och månadspeng. Och deras does and dont´s. Det är alltid kul att höra vad andra har för upplägg, och framförallt hur det efterlevs...

Vi har haft lite olika upplägg genom åren, men det slutar alltid med att vi "glömmer" att betala ut veckopengen, och barnen "glömmer" vad de ska göra för sin lilla lön. Sen skolan började har tjatet trappats upp hemma, tack vare att vi VARJE dag möts av en stor skohög i hallen, matrester efter mellanmål som står kvar på kösbordet,både efter våra barn och oftast efter deras kompisar, obäddade sängar, och mycket mycket mer, som gör att orken tar slut innan man ens börjat eftermiddagen och kvällen tillsammans hemma.

Men, nu tror jag att vi har fått till det riktigt bra tack vare Fam Lindqvist geniala upplägg som de gärna delade med sig av!

Jag har gjort ett litet schema med poäng som barnen själva får fylla i. Som en liten lönerapport.
Listan kom upp igår em och det var livlig trafik till anslagstavlan må jag lova!



Victor dammsög flera rum och dammtorkade hela sitt rum igår kväll och avslutade dagen med att fråga om han inte kunde få plocka ur diskmaskinen på morgonen innan han gick till skolan. UTAN TJAT från vår sida. Halleluja!!!

Så här ser poängen ut...



Nu nästan slåss barnen om vem som ska gå ut med soporna och städa toaletterna...de kommer också på nya saker som de kan få poäng för. Julia kom tex på att de kan bädda rent i sina sängar själva.

Vem behöver RUT avdrag när man har barn????=)
Närå, de ska väl inte behöva jobba ihjäl sig de små barnen, men det här underlättar vardagen för oss en hel del!

2 kommentarer:

  1. MEN VILKEN GENIAL GREJ.DETTA KOMMER VIKTOR OCH JULIA TYCKA VARA JÄTTEKUL.OCH NYTTIGT ATT HJÄLPA TILL HEMMA. JULIA ÄR JU HELT SUVERÄN PÅ DET NÄR HON ÄR HOS OSS I KARSBOL.

    SOLIG HÄLSNING MAMMA

    SvaraRadera
  2. Hur mycket är En poäng värd?? 1 kr eller 10 kr

    SvaraRadera