tisdag 21 oktober 2014

Olle 6 månader...

I fredags blev Olle 6 månader. Ett halvt år- tänk vad tiden går fort!

Idag var det dax för läkarbesök på BVC och så här ser hans mått ut...

Vikt: 8940 g
Längd: 70,8 cm
Huvudomfång: 45,6 cm
Han fortsätter att följa sin kurva fint och ligger stadigt ett snäpp över "det tjocka strecket".

Han ammar inget längre och vi har också lämnat ersättningen bakom oss och nu gått över till mild havrevälling från Sempers som han äter på kvällen och på natten (om han vaknar, det är inte alltid han gör det längre).

Han äter mat med bra aptit, både köpmat på burk, och sån mat som jag gör själv. Han är riktigt duktig att tugga och kan nu äta små smörgåsbitar med smör på.

Han älskar att gå runt i sin gåstol och utforska världen. Nu har han också lärt sig att svänga och då tar han sig precis dit han vill! Vilken lycka! Det är inte många saker som är säkra i hans höjd kan jag säga. Och ALLT ska in i munnen.

Han vänder sig blixtsnabbt från rygg till mage åt höger. Vänster har har inte testat än. Från mage till rygg har bara hänt ett par gånger än så länge.
Han sitter ganska stabilt men är än så länge inte stadig så man kan lämna honom.

Favoritleksaken är en mjuk bok från Goboken och Pixi är också rolig att titta på och prata med. Storebror är en favorit och ibland blir han så glad när han får se Victor att han börjar gråta istället. Lite svårt att hantera stora känslor...:)

Han säger "bam", och gör lite andra otydliga ljud, och så brummar han så saliven sprutar.

Han är fortfarande väldigt snäll och tacksam att ha att göra med, men lite mer humör har vi sett på senaste tiden...kan det vara tänder på G måntro...?

En perfekt dag i hans värld spenderar vi hemma och han får äta och sova på "sina" tider, och så tycker han om att ta en liten promenad på tomten eller i kärran. 

Han är en  stor sol i våra liv, och hans dopklänning ( som jag ska visa här nån dag) ska få en solros broderad brevid hans namn. 




5 kommentarer:

  1. ja han är världens goaste solstråle eran Olle och helt underbar mormors prins.Tack för dom fina muggarna .Kram

    SvaraRadera
  2. Hejsan,alltid lika kul att läsa din blogg:-)
    Ser fram emot festen å träffa er alla.
    Solros var ju perfekt på dopklänningen till soliga Olle:-) kraam

    SvaraRadera
  3. Lena L avsändare:-)

    SvaraRadera
  4. Glömde avs ser jag Lena L

    SvaraRadera
  5. Tänk va tiden faktiskt går fort... Olle verkar va en skön kille :) Bra att han vet vad han vill, ibland kanske det inte passar riktigt i mammas o pappas planer men dessa små godingar "rår man inte riktigt på"
    Å som jag sagt tidigare, miniskridskor finns att låna :) Kram på er Ida

    SvaraRadera