lördag 18 april 2015

Tovningskvällen i Kil...

Häromkvällen var jag, mamma, moster AKoch några av hennes väninnor på en tovningskväll i Kil.
Nu fick vi verkligen prova på att jobba med ullen från grunden. Vi använde oss både av otvättad skitig ull och tvättad färgad. Vi fick välja precis vad vi ville använda oss av i lokalen och den var full av ull från golv till tak i alla olika varianter! Kvinnan längst till vänster i första bilden heter Marianne och det var hon som huserade i lokalerna och instruerade oss. Mycket tålmodig kvinna för vi behövde mycket hjälp och hade många frågor:)


När vi valt vilka färger och vad vi skulle göra för något så var det bara att sätta igång och karda ullen i dessa vevmaskiner...



Den kardade ullen la vi ut i stora sjok som vi sen blötte ner med såpvatten och formade med hjälp av att rulla den i jalusier...






Jag försökte få till ett mönster på min sittdyna...inte helt lätt!

Och här sätter jag på "fransar" av otvättad krullig Gotlands ull. Fördelen med att använda sig av skitig ull är att den sitter ihop i sjok efter klippningen av fåret. Perfekt om man ska göra som jag gör här- kanter. Jag fäster ullen med en ullnål.

Och här är alla våra alster. Mamma gjorde den gröna sittdynan längst till vänster. Min är längst bort i bild, och mosters är den runda till höger. Oj vad vi ska sitta fint och varmt på dessa skapelser nästa vinter:)



Här är min sittdyna efter nån dag när den har torkat till sig.Jag har fortfarande inte "kammat" fransarna, de kommer bli fluffigare efter det.

Jag har redan börjat fundera på vad jag ska skapa nästa gång...för vi bestämde oss direkt för att vi vill prova på detta igen:)


1 kommentar:

  1. Ja det va en jättekul kväll med er alla i Kil.Der provar vi fler gånger.Kram mamma

    SvaraRadera