måndag 9 mars 2015

Utflykt...

Idag gjorde vi vårens första utflykt till Björken...! Solen sken och värmde våra ansikten och fikat smakade gudomligt gott i fågeltornet. 
Dessutom hade vi turen att få se de allra första tranorna (6st) som kom igår. Vi träffade på en ornitolog i tornet och fick titta i hans fina tubkikare på dessa långbenta fåglar. Isen låg fortfarande kvar på stora delar av sjön, men efter kanterna hade den släppt och där låg en del fåglar och guppade. 

Och så fick vi även se årets första blåsippor. Bara ett fåtal än så länge- men ändå! Nu kan vi väl säga att våren äntligen är här!









Tack mamma/mormor  för en mysig utflykt!




3 kommentarer:

  1. Åå vilken härlig dag ni verkar ha haft! Ja nu är nog våren på gång ordentligt ser det ut som. Härligt med sol och ljus :) Må så gott, kram på er. // Ida

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder! Ska bli så skönt med vår!
    Åh, denna lilla Olle, han verkar så go o gla! Ler när jag ser honom :))
    Vi ses på Spa när jag blir frisk. Kram /Anna-Karin L.

    SvaraRadera
  3. Ja det var en fantastisk em med er i fågeltornet härligt att bo så nära björken,tranorna har hörts hela dagen och nu har solen gått ner och speglat sig i sjön.Vi för om det här om ett Par veckor igen och fikat smaka så gott i solen o Olle stortrivdes där han sjöng ju för oss på hemvägen. Kram mamma

    SvaraRadera