måndag 23 november 2009

Varför har jag inte gjort det här tidigare??



Jag fick en häst som var stor, och ganska trög. Men jättesnäll! En klassisk ridskolehäst alltså...

Han passade mig alldeles utmärkt idag, den här första gången när jag var så ovan. Men det tog inte så många minuter innan jag kände att det här kan jag ju! Det är nästan som när man cyklar på våren. I början känns det lite ovant och vingligt, men bara man har cyklat omkring ett tag så känns det OK. Så var det här för mig idag. Fast min "vinter" när lilla pållen stått i förrådet har varat i 12 år...

Vi har tränat på allt möjligt. Mest på volter och att rida rakt. Det kanske inte låter så svårt, men det är inte helt lätt faktiskt. Att hela hästen inkl ryttaren ska vara en rak linje. Och så olika galoppfattningar (höger och vänster) från halt.

Jag ser redan fram emot nästa ridlektion!



1 kommentar:

  1. Så tufft att ge sig in i ridningen igen efter långt uppehåll... För mig är det nog 25 år sen jag red regelbundet.. När jag sålde min häst så dog intresset helt.
    Jag tror förresten jag råkade avvisa ett inlägg du gjorde på min blogg. Det är lite läskigt att åka ut i mörkret, men jag har inställningen "face your fear" och "det enda man behöver vara rädd för är sin egen rädsla"... Ses snart!

    SvaraRadera