lördag 11 december 2010

En liten rapport från Egypten...

Här kommer en liiiten rapport från Egypten. Internet uppkopplingen är SVINDYR här på hotellet.Ca 75 SEK för en timma. 30 kr för en kvart. 1000 SEK för en vecka... Vi har just köpt oss en timma och sitter och surfta igenom allt som hänt med hajar osv, för här nere säger de ingenting...stränderna är avstängda pga starka strömmar typ...vi vet ju inte ens om det fångats några mer hajar eller inte...
Vi gör iallafall som alla andra här och badar i strandkanten. Barnen har köpt sig snorklar och ser många fina fiskar på grunt vatten. Riktigt kul!!!
Annars är hotellet superbt bra. Maten god och det finns flera olika restauranger att välja mellan. och än så länge har vi inte tröttnat på menyerna.
Imorgon åker vi på en bussresa till Kairo för att se pyramiderna i Giza, samt Egyptiska museet. Resan tar ca 7 timmar enkel väg, men det får det vara värt.

Barnen har fått lite kompisar här nere, och Victor har fastnat vid bordtennisbordet som står brevid poolerna. Han har fått med sig flera svenskar och några ryska herrar (hotellet är belagt med ca 50% ryssar)och där har de turneringar dagarna i ända. Svetten lackar och jag får gå och fylla på vätske depåerna på honom emellanåt.
Julia har fått en kompis från Lund som heter Thea. De badar och snorklar hela dagarna. Förutom idag då, för Thea är magsjuk...

Vädret är ljuvligt. Ca 28 grader i luften, och 26 i havet. Vi har sju olika pooler att välja mellan. Både med slatvatten och klor. Hotellet har en Spa avdelning och där har jag varit och gjort en välbehövlig ansikts behandling. Till veckan blir det en manikyr.

Ny bryter snart uppkopplingen för vår timma har gått. Uppdaterar med bilder när vi kommit hem.

Kram till er alla som läser!

1 kommentar:

  1. Det var lång resa till Kairo, men jag tror också det är värt det. Ska bli skoj att se bilder sen :)

    SvaraRadera