söndag 4 mars 2012

Lugn söndag


Idag har vi haft en riktigt lugn & skön söndag jag och Julia. Vi började dagen med att åka till stallet så Julia fick rida av sig lite försiktigt på Shettisen Lola. Hon har "hyrt" sig en shettis på ridskolan den här veckan men inte kunnat rida så mycket pga ryggen. Det blev mest skritt, och lite sakta trav för att inte belasta för mycket, vilket passade lilla Lola utmärkt. Ni som känner till hästar och shettisar vet att de inte är de piggaste och mest lättridna små hästar...





Och så har vi gjort våfflor...Mmmm.

 Smalare frasvåfflor

Du kanske vi vill äta en något smalare variant på frasvåfflor. Hoppa över den vispade grädden till och ät våfflorna med bara sylt. En mager sylt gör du genom att mixa 2 bananer, 4 dl djupfrysta bär och 4 msk florsocker. De här våfflorna är frasiga även sedan de kallnat.
-
Smalare frasvåfflor
Foto: TV4
Antal portioner:10
Ingredienser
100 gsmör4 dlmjölk3 dlvetemjöl10 gjäst (2 tsk)

Gör så här

1. Smält smöret och låt det svalna. Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i hälften av mjölken. Rör ner mjölet, lite i taget, och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken. Låt smeten jäsa i rumstemperatur i 30 minuter.
2. Blanda ner det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen med smör och grädda en våffla. Beräkna 3/4 dl smet till en våffla. Grädda sedan övriga våfflor. Du behöver inte smörja järnet mera.
3. Servera våfflorna med sylt.


Och så har vi sett en del heminredningsprogram på TV:n. Kanal 8&9 sänder riktigt bra program från England där folk letar hus på landet, eller renoverar riktiga pärlor till gårdar.

Peter och Victor är i Arvika idag på endagscup, de åkte tidigt imorse innan vi vaknat och har inte kommit hem än. Sunnes lag vann alla matcher under dagen och gick till final. Och hur finalen gick vet jag inte än.

Imorgon ska jag vara hemma från jobbet (min första sjukdag på flera år) eftersom jag inte känner mig frisk än. Lika bra att låta kroppen bestämma när den är frisk istället för att "stöna" sig iväg.
Men barnen ska upp & iväg till skolan, för nu är sportlovet slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar